Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Selçuk farkı

Kaptan Selçuk İnan'ın, "Ligdeki yerimiz bize yakışmıyor. Bu kadro daha iyisini yapabileceğini göstermeli" söylemi takım arkadaşlarına kesin itici güç olmuş. Galatasaraylı futbolcular Kasımpaşa'ya karşı başta Selçuk olmak üzere istekli, coşkulu, mücadele gücü yüksek bir oyun ortaya koydu. Selçuk yüksek koşu kalitesiyle her yere basarken arkadaşlarını da rakip oyuncuları takip etmeleri konusunda sık sık uyardı. Enfes bir gol atarak skoru rahatlatan Selçuk sadece kaptanlık yapmadı oyunun ve hücum organizasyonların lideri oldu. Selçuk'un uyarı ışığını hiç söndürmemesi Emre'nin, Sabri'nin ve Olcan'ın daha dikkatli, mücadeleci oynamalarına ve etkili pas kullanmalarına katkı sağladı..
Emre Çolak, çok etkili oynadı. Podolski'ye attırdığı golde pasını esirgemedi. Ama bu golden sonra Emre'nin basın tribününe yönelik yaptığı el kol hareketini ayıpladım. Emre; sen büyük yeteneksin, futbol zekan ve kaliten var. Ama kafandaki şeytanlardan kurtul ve şımarıklığı bırak. G.Saray'da oynadığını da unutma.
Galatasaray ilk 20 dakikada çok üstündü verilen ve verilmeyen golleri vardı. Podolski'nin golü ofsayt değildi. Kasımpaşa eşitliği sağlayınca Galatasaraylı bazı oyuncuların zihinsel travmaya girmelerini Selçuk "Kendinize gelin" uyarısıyla önledi.
Riekerink'in ikinci yarı Bilal'in yerine Umut'u oyuna alması Podolski'yi boşa çıkardı ve bu hamle G.Saray'a hücum etkinliği kazandırdı. Umut'un yaptığı baskı Kasımpaşa savunmasını bozdu. Öncelikle kale arkası hakemi Bülent Birincioğlu'nu kutluyorum. Podolski'nin attığı golde topun rakipten geldiğini söyleme cesareti inşallah diğer hakemlere de örnek olur. Alman yıldız çok çalıştı, "Pas durağı" oldu. İkinci gol sonrası oyunun ve topun üstünlüğünü G.Saray hep elinde tuttu. Sabri çok koştu, Emre ayağında fazla top tutmadığında G.Saray'ın hızlı hücumlarını hazırladı. Carole'ün çalışkanlığı, Linnes'in dikkatli oyunu göze çarptı. Kanat bindirmelerinde Linnes'in koşu yoluna yeterince top atılmadı. Umut'un kaçırdığı golde Linnes'in bir kez yapma şansı bulduğu ortanın kalitesi "Orta nasıl yapılır?" dersi olacak kadar dört dörtlüktü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA