Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ömer ve Hakan kaç yaşındalar?

Milli Takım'ın aday kadrosunda Gökhan Töre'nin olmasını ancak bu oyuncunun silah çektiği Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nun yer almamasını nasıl karşılıyorsunuz?
Gökhan Töre için basın toplantısına çıktığı zaman Fatih Terim'in bir cümlesi gözümün önünde.. "Benim kabahatim, 21 yaşında bir gence sahip çıkmak" dedi. Ömer ve Hakan kaç yaşındalar? Fatih hocanın sahip çıkma konusunda; yaş sınırlamasının üstünde mi Ömer ile Hakan?
Bir silah çekme olayı var. Silah çekene sahip çıktı. "Aferin" dedim ben de ama silah çekilene sahip çıkmadı! Ortada silah çekenin de, silah çekilenin de hatası var. Ama hangi hata daha büyük; herkesçe ve de dünyanın her yerinde?
Fatih hocam, çıkıp basın toplantısı yapıyor, "Benim kabahatim 21 yaşında bir adama sahip çıkmak"' diye... Ondan sonra Liverpool'da oynayan Emre Can, Mesut Özil gibi Almanya'yı tercih ediyor. Niye Türkiye'yi tercih etsin ki adam? Çünkü 'Almancı' gibi bir damga var alınlarında... Kimse yüzlerine bakmıyor, kimse yüz vermiyor, kimse aldırmıyor. Emre Can, Mesut'u da Türkiye'yi tercih edenleri de görüyor.

Hakan ile Ömer, o dönemde ısrarla 'sakat oldukları için gelemediklerini' söylediler. Ama şimdi anlıyoruz ki çağrılsalardı gelmeye hazırlar.
Geçen defa 'Sakatız' demeleri ve gelmemeleri bir hataydı. Tamam. Ama sen tabanca çeken bir adamı sahipleniyorsan, "21 yaşındaki bir adam hata yapabilir. Benim görevim onu kazanmak" diyorsan ve dediğinin ertesi haftası, öbür 21 yaşındaki, üstelik Almancı, üstelik uzakta, üstelik sahipsiz iki adamı niye sahiplenmiyorsun? Bunlardan farkı ne?
Gökhan İstanbul'da, Beşiktaş'ta elinin altında... Bunlar Almancı!..
Ömer Toprak, Fenerbahçe'de, Hakan Çalhanoğlu Galatasaray'da olsaydı böyle mi olurdu?

Burak'ın 'sakat olduğunu' söyleyip affını istemesi de tartışılmıştı.
O tartışmayı, Fener medyası çıkardı. Burak oynayabilecek haldeyse, öldürsen oynar. Burak öyle bir tip...

Kazakistan maçı öncesi Brezilya ile bir hazırlık maçı oynanacak. Brezilya sizce doğru bir seçim mi?
Tabii doğru bir seçim... Ne olduğunu bileceksin. Amacın eğer Avrupa Şampiyonası ise Dünya Kupası ise o düzeydeki takımlarla yapacaksın hazırlığı... Yoksa milli maça falan lüzum yok. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynarsın.

PRANDELLİ'DEKİ ŞEYLİĞE BAK!

G.Saray için Karabük galibiyeti bir umut ışığı olabilir mi?
Aslında, G.Saray'ı konuşmak dahi istemiyorum. Çünkü ortada 'Ben bu işten anlamam' diyen bir emanetçi başkan var. "Roma 7 gol yedi de antrenör mü değiştirdi" diyerek Prandelli'nin peşine takılmış. Nedense!.. Baktı ki Prandelli, her dediğine 'Evet' diyor, birden bire Terim'ciliği bırakıp, Prandelli'ci olan Abdurrahim Albayrak var. Bu Galatasaray, bu Prandelli ile gidecek anlaşıldı. Galatasaray'dan ne ümit edeceksin ki!..
Adam seyrettiği maçta olup bitenin farkında değil. Dzemaili, Dortmund maçının en kötüsüydü ve Karabük maçında yine 90 dakika sahadaydı.
Sadece ben söylemiyorum; şimdi herkes yazıyor. "Umut ve Burak birlikte oynamazsa, Burak da ziyan oluyor" diye... Çift santrfor oldukları zaman çapraz koşular yapıyorlar, rakip tandemi perişan ediyorlar. Bu kadar basit!.. Ama Burak'ı tek başına oynattığın zaman; iki rakip stoperin arasında, koşacağı yer yok, kademeye girmiş, Burak oyunda yok. Bu kadar basit gerçeği görmekten aciz bir adam, G.Saray'da teknik direktörlüğe devam ediyor.
Dortmund maçından sonra "Burak ile Umut bir arada nedir; tek başına Burak nedir, artık gördü" dedik. Ama Prandelli, Karabük maçından sonra, "İşte Umut sonradan oyuna girdiği zaman golcülüğünü gösterdi" dedi. Adamın anlayışı bu... Semih Şentürk zannediyor Umut'u!..
Daha birçok şeyin farkında değil... Ama Duygun Efendi ve Abdurrahim Efendi, "Kalacak" diyorlar. Çünkü Yarsuvat'ın, G.Saray ile ilgili herhangi bir ihtirası yok! 'Ben Mayıs'ta bırakacağım. Batarsa batsın!'
Albayrak da hayal bile edemeyeceği bir yere geldi. Başkan yardımcısı ve futboldan sorumlu... Albayrak tanıdığım en yürekten Galatasaraylı... 'Malzemeci ol' desen kabul eder. Ben hayatımda, Galatasaray'a hizmet edebilmek için bu kadar çırpınan bir adam görmedim. Futbolcular için birinci sınıf ağabey... Ama o kadar... Öyle şube yönetmekle alakası yok. Bu sistem Abdurrahim'i de bitirecek. "Sabri'yi affettim" diyor; daha o hafta Sabri ilk 11'de sahaya çıkıyor! Prandelli'deki şeyliğe bak... Kelimeyi kullanamıyorum. Çünkü kullanacağım en hafif kelime, Türk Ceza Kanunu'na göre suç... Herkes 'şeyin' yerine istediğini koysun. Sen adamı bir tek antrenman yapmadan kadro dışı bırakmışsın, bir tek antrenman yapmadan ilk 11'e koyuyorsun! Sadece Sabri olayı, Prandelli'nin G.Saray'dan değil, Türkiye'den kovulması için yeterli... Adam çünkü 'Benim aklım yok. Ben emir kuluyum' diyor. Emir kullarını her yönetim sever zaten... Ne dersen yapıyor adam!.. Abdurrahim, Fatih Terim'i ister mi? Fatih Terim, Abdurrahim'e, 'Şunu yap, bunu yap' diye emrediyordu. Şimdi, Abdurrahim, Prandelli'ye emrediyor. Abdurrahim, Galatasaray'ın başında hangisini tercih eder?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA