Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bir sürpriz daha

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarı bitmiş, 42 puanla rakiplerine fark atıp liderliğe oturmuş Trabzonspor, yabancılarını tatile yollayıp sadece yerli oyuncularla kupayı oynadı. Bunu Trabzonspor'un kupa maçını küçümsediği anlamında söylemiyorum. Yine aynı ciddiyetle, aynı iştahla oynamaya çalışan bir Trabzonspor vardı. Ancak kupa maçlarının havası nedendir bilinmez bir başka oluyor.
Bu sadece bizde değil dünya futbolunda da böyle. Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ın da yer aldığı B grubunda oynanan ilk maçlara baktığımızda iki tane çok önemli sürprizle sonuçlanan maç vardı. Tıpkı dün akşam olduğu gibi. Trabzonspor'un tabii ki ligde oluşturduğu bir oyun sistemi var. Ama bazen sadece sistemi oluşturmanız yetmiyor. O sistemi oynayan oyuncuların bireysel becerileri de çok önemli. Her ikisi olmadığı zaman başarı gelmiyor.

ANTEP BELEDİYE'Yİ KUTLUYORUM
Trabzonspor'da dün akşam ligdeki kadrosuna göre 4 farklı oyuncu oynadı. Ama Şenol Güneş'in istediği verimi aldığını söylemek çok zor. Bu da lig ve kupa arasındaki farkı oluşturuyor. Esasında dünkü maça baktığımızda Trabzonspor'dan daha çok Gaziantep Belediye'yi konuşmakta fayda var. Kupanın havasından mı, suyundan mı belli olmayan ve kağıt üstünde zayıf görünen rakiplerin çok farklı performanslar gösterdiğini görüyoruz. Dün akşam da Gaziantep Belediye, Trabzon'a direnen değil, bayağı Trabzon'la kafa kafaya oynayan bir performans sergiledi. Skor gibi oyun da dengedeydi. Gerçekten dün akşam ilk yarının lig lideri Trabzonspor'a gösterdiği oyundan dolayı Gaziantep Belediye'yi tebrik etmek lazım.
Gruba baktığımızda en yukarıda Gaziantep Belediye ve Konya Şeker'i görüyoruz. Bu grup ilerleyen maçlarda da enteresan sonuçlara gebe.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA