Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Doğru savunma

Şampiyonluk yolunda kararlı bir Fenerbahçe vardı dün akşam Kayserispor karşısında. Beşiktaş derbisi öncesinde çok önemli bir 3 puan kazandı sarı-lacivertliler. Evet, Fenerbahçe iki farklı kazandı ama ona bu 3 puanı kazandıran hücum anlamında yaptıklarından çok, eksiksiz olarak yaptıkları takım savunmasıydı. Golü çok erken bulan Fenerbahçe; bunun sonucu olarak daha önceden düşündüğü önde basıp tempolu oynamayı değil, orta sahaya doğru çekilip oluşturduğu savunma bloğuyla kazandığı topları çabuk oynama düşüncesine sahipti.
Alex fazla sahne almasa da, Gökhan sağ koridoru alıştığımız kadar zorlamasa da Fenerbahçe'nin güçlü rakibi karşısında rahat kazandığını söyleyebiliriz. Dün gece Mehmet Topuz'un çok iyi orta saha performansından da bahsetmek gerekiyor. Kayseri'de çok daha özgür ve kendine bağlı bir takım vardı. Fenerbahçe'ye gelince sistem oyuncusu olması gerekiyordu. Bunu başardıkça takımı adına orta sahaya çok önemli katkılar yapıyor. Aykut Kocaman'ın sezon başından beri uygulatmaya çalıştığı savunma anlayışı vardı dün sahada. İstediğiniz kadar hücum edin, doğru savunmayı yapmazsanız kazanma şansınız çok azdır. İleri ucunda çok etkili isimler olan Kayserispor, Fenerbahçe karşısında neredeyse etkili atak dahi yapamadı.

BAŞARIYI TAKIM KAZANIR
Devre arasında çok iyi çalışılarak şu anki fizik gücünün kazanıldığına inanmıyorum. Futbol bireysel becerilerin rastgele performansına bağlı değildir. Bununla maç kazanabilirsiniz ancak şampiyonluk için sağlam bir taktiğiniz ve iyi bir takım olmanız gerekir.
İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş virajından da istediğini aldığı taktirde, sonraki maçlardaki fikstür avantajı Fenerbahçe'yi çok ciddi bir şampiyonluk adayı yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA