Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Aynı puan tek şampiyon

Sivas'ta kolay kazanacağı tahmin edilen Fenerbahçe soğuk terler döktü. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Zaman zaman bu tip maçları takımların kolay kazanacağı düşünülür. Fenerbahçe için de genel görüş şampiyonluğa çok rahat ulaşacağı yönündeydi. Ama tam tersi oldu. Zaten bu sporu çekici kılan da oyundaki bu bilinmezlik. Maça çok iyi başlayan Fenerbahçe için skor 1-1'e gelince resim değişti. Oyun kurgusunun kaybolduğu, tamamen panik halinde oynanan son 30 dakika vardı. Eğer Fenerbahçe devreye 2-1'le giremeseydi çok farklı olabilirdi. Yine de tüm strese rağmen Fenerbahçe şampiyon olmayı başardı. Fenerbahçe maçından gelen gol haberleri Trabzonsporlu futbolcuların psikolojilerini nasıl etkilemiş olabilir?
Trabzonsporlu futbolcuları bu anlamda takdir etmek lazım. Ligdeki durumları tamamen diğer maça bağlı olmasına, rakiplerinin iki farklı öne geçtiğini duymalarına rağmen oyunu tam anlamıyla futbol coşkusuyla oynadılar. Hiçbir şeyden etkilenmeden zor bir galibiyet aldılar. Sadece kendi maçlarına konsantre olup bol gollü kazandılar.
Ligin ilk yarısını 9 puan farkla lider tamamlayan Trabzonspor şampiyonluğu nasıl kaçırdı?
Tabii ki 9 puanlık fark Trabzonspor için büyük bir avantajdı. Ama baktığımız zaman ilk yarı 9 puan kaybeden, ikinci yarıda ise 11 puan kaybeden bir Trabzonspor var. Karşılaştırdığınızda çok ciddi bir fark yok.
Esas tahmin edilemeyen Fenerbahçe'nin ikinci yarıda 17'de 16 yapmasaydı. Bence belirleyici olan bu performanstı. Geçen seneden gelerek son maçta kaybedilen travmatik bir şampiyonluk. Bu sezonun ilk yarısında 9 puanlık geriye düşüş ve buna rağmen ayağa kalkıp şampiyonluğa varış... Gerçekten takdir edilmesi gereken bir futbol başarısı..
Trabzonspor'un gelecek sezon planlaması nasıl olmalıdır?
Şampiyonluk kaçmış olabilir ancak Trabzonspor açısından bu sezon kazanılan ok şey var. Şampiyonluk puanını yakalamış bu kadro korunup bazı takviyelerle güçlendirilirse Trabzonspor gelecek sezon da bu yarışın içinde olur.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA