Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

1 puanı al ve garantile!

Milli Takım'a gruptaki son iki maçında 4 puan yetiyor. Eğer Almanya ile berabere kalırsak, play-off'a katılma şansımız için "garanti" diyebiliriz. Son saniyelerde kazandığımız Kazakistan maçındaki oyun olarak zorlukları, Azerbaycan karşısında yaşamayız!

Türkiye, İstanbul'da Almanya ile çok önemli bir maça çıkacak. Hedefimiz 1 puan mı olmalı?
Futbolda her maçı kazanmak için oynarsınız. Ama sonunda beraberlik de işinize yarayabilir. Milli Takımımız'a play-off vizesi için gruptaki son iki maçında 4 puan yetiyor. Bu bakımdan Almanya'dan alınacak 1 puan, stratejik bir puan... Eğer berabere kalırsak, play-off'a katılma şansımız için 'garanti' diyebiliriz. Son maçımız yine İstanbul'da Azerbaycan'a karşı... Son saniyede kazandığımız Kazakistan maçındaki oyun olarak zorlukları, Azerbaycan karşısında yaşayacağımızı tahmin etmiyorum.

Almanya için yorumunuz? Mesut Özil'e karşı önlem almalı mıyız?
Almanya'yı İspanya ile birlikte Avrupa'nın en iyi iki takımından biri olarak görüyorum. Ama gruptan çıkmayı garantilemeleri ve maçın İstanbul'da olması, bizim avantaja dönüştüreceğimiz kriterler. Türk Telekom Arena'da 'kim kimi yenecek' düellosuna getirmeden, belki de biraz oyunu soğutarak (bunu nasıl yaparız, tartışılır!) bir puan çıkarmak, daha gerçekçi. Almanya takım halinde başarılı. Bu yüzden Mesut Özil'e değil takım oyununa karşı önlem almamız lazım.

Bu zorlu mücadelede Türk Milli Takımı'nın kilit oyuncuları kimler?
Emre Belözoğlu sakatlığını atlattı ve Milli Takım'a katıldı. Selçuk İnan'ın iki maçlık cezası bire indi ve Almanya karşısında oynayabilecek. Bu iki isim, kadro genişliği anlamında avantajımız. Emre Milli Takım için çok önemli. Ama Fenerbahçe'nin ligdeki 5 maçında oynamadığını unutmamak gerek. Almanya karşına ilk 11'de Emre ile başlayıp başlamamayı çok düşünmesi gerekir Hiddink'in... Selçuk İnan, joker görevi üstlenebilir. Emre'ye alternatif ya da Emre ile yan yana oynayabilir. İleri uçta Burak'ı kullanmalıyız. Arda'nın sol kenardaki yeri de garanti.

Hiddink'in "Gerçeklerle yüzleşmemiz gerek. Şu anda Almanya ile aynı seviyede değiliz, ama iç sahada sürpriz yapabilecek bir takımız" sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kesinlikle katılıyorum. Ülkemizde futbol gerçeğini söylemek, korkaklık ya da kendine güvensizlik gibi algılanıyor. Ama Almanlar bizim önümüzde. Hiddink'in anlatmak istediği de bu! "Sizden daha iyi olan, her zaman kazanır" manası çıkmamalı.

Türkiye ile çekişen Belçika'nın içerideki Kazakistan ve deplasmandaki Almanya maçlarında şansı ne?
Korkum şu; eğer biz Almanya'ya kaybedersek o zaman, Belçika'nın olası Kazakistan galibiyetinde üçüncü sıraya ineceğiz. Bu durumda son maçlar öncesi moral bozabilecek bir puan tablosu ortaya çıkacak. Ancak bir futbol gerçeği de Belçika'nın deplasmandaki Almanya maçında şansının çok çok az olduğu. Büyük bir futbol sürprizine ihtiyacı var Belçika'nın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA