Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Doğru oyun, yanlış skor

Öncelikle Fenerbahçe açısından çok kritik bir Süper Final maçıydı. Ama futbolda konumunuz ne olursa olsun özellikle derbilerde hep kazanmak istersiniz. Dün akşam da böyleydi oyun esasında. Beşiktaş'ın Kadıköy'de çok net bir oyun anlayışı vardı. Bu da ikinci bölgede topa sahip olmak ve pas oyunuyla çıkmak isteyen Fenerbahçe karşısında ikinci bölgede kazanılacak toplarda çabuk ataklar yapmak. Maç boyunca başka hiçbir planı olmadı Beşiktaş'ın. Bu çok mu yanlıştı, bence değil. Akılcıydı. Zaman zaman kontraları oluşturdu fakat sonuçlandıramadı.

DOĞRU TERCİHLER...
Daha çok kazanmaya ihtiyacı olan Fenerbahçe ise özellikle ilk yarıda her zaman yaptığı Kadıköy baskısı ve temposunu yakalayamadı. Evet, topa sahip olup pas yapıyorlardı ama üçüncü bölgeye geldiklerinde bunu asiste ve vuruşa çevirecek beceriye sahip değillerdi. Tabii ki Alex'in olmayışı önde tek oynayan santrfor için büyük şanssızlık. Keza Fenerbahçe için de.
İkinci yarıdaysa geriye düşen Fenerbahçe yaptığı değişikliklerle maçın sonuna doğru elindeki bütün hücumcuları kullanmaya başladı. Alex'in pozisyonunda Stoch'u da, Caner'i de, Semih'i de kullandı Fenerbahçe. Verim aldı mı? Evet demek çok zor. Fenerbahçe'nin dün akşamki oyunda nasıl galip geldiğini sorgularsak, son bölümde az da olsa artırdığı tempo, çok zorlanmasına rağmen Fenerbahçe'ye üç puanı getirdi.

ALEX OLMAYINCA ETKİLENİYOR
Özellikle kendi sahasında Alex'siz oynamak Fenerbahçe'yi çok etkiliyor. Bunu bir kez daha gördük dün akşam. Onun olmadığı bir kadroda, oyun yapısında o performansı verecek oyuncuyu bulamıyor sarı-lacivertliler.
Beşiktaş ise çıktığı üçüncü Süper Final maçında da diğer maçlara göre farklı oyun stratejisi uygulamasına rağmen yine kaybetti. Bu da bu isimlerle oluşan kadronun yavaş yavaş misyonunu doldurduğunu gösteriyor. Beşiktaş için doğru yapılanma, radikal kararlardan geçiyor. Bu değişimi yaparken işi hiç de kolay olmayacak Beşiktaş'ın.
Ben şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın da puan kaybedebileceğini düşünüyorum.
Bu tür psikolojilerde oynanan maçlarda puan kaybetme riski her zaman vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA