Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEHMET TEZKAN

Felluce kırılma noktası

ABD askerleri Sünni direnişin kalesi olan Felluce'den çekilmek zorunda kaldı.. Üstelik kentin güvenliğini Saddam'ın generaline teslim ederek..
Bu kararla Irak'ta yeni bir dönem başladı.. Yarın da Necef'i Şii bir generale teslim edebilirler..
Anlaşılan o ki bir süre sonra ABD sadece Bağdat'ta varlığını sürdürecek.. Amerikan asker- leri Bağdat'ın dışına çıkamayacak..
ABD yaptığı hesap hatasının bedelini ödüyor..
Planları şuydu: Saddam'ı deviririz, orduyu lağvederiz, geçici bir yönetim kurarız, kurucu meclisi oluştururuz, o meclis anayasayı yapar, halk referandumda anayasayı onaylar, hemen seçimleri yapar, yeni hükümeti kurdururuz. Böylece ülkeye demokrasi gelmiş olur..
Bu kadar kolay zannettiler.. 2005'in sonunda demokratik bir seçimi hedefliyorlar.. Mümkün mü? Totaliter bir rejimle yönetilen, şiddetin yaşamın bir parçası haline geldiği toplum, bir anda demokrasiye geçebilir mi? Uzlaşma, anlaşma, konuşma, tartışma kültüründe birleşebilir mi?
Felluce direnişi diğer bölgelere de örnek olacak.. Her grup hükümdarlık alanını yaratmaya çalışacak.. ABD'yi zor günler bekliyor..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA