Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Komik penaltı

Koyun can, kasap et derdindeydi. 4 maçta 1 puan alarak hayalkırıklığı yaratan G.Saray, kupadaki çıkışını sürdüremedi. Terim, Juventus sevincini yaşatan takımı ödül olarak İstanbulspor'a karşı çıkarmış ama kaybetmişti. Çünkü o G.Saray, sahada şarjı tükenmiş pil gibiydi. Terim, bu kez Telekom'u 4-1 yenen kadroyu sahaya sürdü. Bursa'daki ağır zeminin futbolcular üzerinde fizik güç kaybı yaratıp yaratmadığı merak konusuydu. G.Saray'a gündüz maçları ters geliyordu. Ayrıca, Terim'in "Ben kendisinden daha çok ceza aldım" dediği Ali Aydın, MHK'nin ne hikmetiyse maçın hakemiydi. İlk 10 dakika G.Saraylı futbolcular, acemi boksör gibiydi. Topun yere çarptığında fazla sıçraması ve zeminin kötü olması ayağa yerden isabetli pas oynamayı engelliyordu. Kalabalık Elazığ defansına karşı G.Saray, golü dış şutlarda arıyor, ancak Hasan ile Sabri çerçeveyi tutturamıyordu. Ömer, yüksek toplarda geçit vermiyor, Tamas riske girmeden garanti pas yapıyordu. Batista rakipten akıllı toplar çalıyor, Petre de rakiple top arasına girerken vücudunu çok iyi kullanıyordu. Batista, kişisel becerisiyle kazandığı topu Elazığ ceza sahasına kadar taşıdı. Sol ayağıyla yerden sert vurup G.Saray'ı öne geçirdi. Ama sarı-kırmızılı savunmada yaşanan panik sırasında topla hareketlenen Mehmet Deliorman, Petre'nin ayağına çarptı. Kolay çalınan penaltıyı Yunus gole çevirdi. 40 dakika sahada etkili olamayan Bratu 5 dakika içerisinde müthiş patlama yaptı. İki gollük orta bıraktı. +46'da da Hasan'ın ortasında arka bölümde golü attı.

***
Güvenç Kurtar'ın ikinci yarıya Effa ile başlaması G.Saray savunmasının düzenini bozdu. Skoru korumak adına savunmayı kalabalık tutan G.Saray, gol için ataklarını Bratu ve Ümit'i ileride bırakıp kontrataklara bağladı. G.Saraylı futbolcular zor kazandıkları topları kolay kaybederken Effa'nın ikili mücadeleleri kazanması Elazığ'ı cesaretlendirdi. Şişirilen her uzun topa Effa çıkıp kafayı vuruyor Tamas, Ömer, Ergün ve Prates yerleşim planı konusunda hangi rakibi tutacağı arayışında hem hata hem de panik yapıyordu. Ümit'in yorulması, Hasan'ın topla çok oynama ısrarı ve Sabri'nin sık top kaybetmesi Elazığ'ın işini kolaylaştırdı. Sadece Batista müthiş enerji sarfedip tek başına rakibe kafa tutmaya çalışıyordu. G.Saray kazanacağı maçı girdiği korku yüzünden kazanamadı. İkinci yarıda G.Saraylı futbolculara yapılan faulleri gördüğü halde çalmayan Ali Aydın, sanki maça G.Saray kazanmasın mantığıyla atanmıştı. +93'te çaldığı penaltı çok komikti. Ömer'in yaptığı hareket fauldü ama Effa, ayakta kalmayı becerip topu kaleye şutlamıştı. Şu gerçek: Hakemler Terim'i sevmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA