Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Daha herşey bitmedi

Fenerbahçe ilk kez bir maça sambacıları olmadan çıkıyordu. Milan karşısında Avrupa şansını devam ettirme adına yükün ağırlığı Türk futbolcuların sırtında olacaktı. Daum'un kadro yapısı Milan'ı durdurma adına savunma ağırlıklıydı. Anelka tek forvet oynayacak, Fenerbahçe takım halinde alanları daraltacaktı. Milan çok koşan bir takım değildi ama en iyi özellikleri ayağa isabetli pas oynamalarıydı.
Fenerbahçe'nin rakibi karşılayıp Anelka'yı kontratakla gol yollarına kaçıracağını düşünüyorduk ama yanıldık. Milan, F.Bahçe'yi kendi sahasında çok adamla karşılayıp hızlı kontratağa çıkıyordu. F.Bahçe hücumu düşünürken rakip oyuncuları gözlem altında tutamıyordu. İlk 15 dakikada F.Bahçe zor kazandığı topları isabetli pasa dönüştüremediği için kolay kaybediyordu. Milan Seedorf'un organizatörlüğünde topu ayaktan ayağa gezdirirken fazla zorlanmıyordu. 16. dakikada F.Bahçe Milan'ın tuzağına düştü. Shevchenko'nun başında Serkan olsaydı süratiyle yakalar golü önlerdi .
Daum'un Ümit'i savunmanın göbeğinde, Deniz'i solunda oynatması çok riskliydi ve Fenerbahçe'ye zarar verdi. Çünkü Tuncay, Ümit'le yakaladığı uyumu Deniz'le sağlayamadı. F.Bahçe sürekli soldan hücumu tercih ediyor, Milan'ın sağ tarafını az kullanıyordu. Oysa Milan savunmasının solunda oynayan Serginho hücum ağırlıklı bir oyuncu olduğundan sürekli yerini kaybediyor ve arkasında derin boşluklar bırakıyor ancak Mehmet Yozgatlı çabuk hamle yapamadığından ayağındaki topları ortaya dönüştürmekte gecikiyordu. Tuncay alan değiştirip sağ tarafa geçseydi F.Bahçe hücumda daha etkili olurdu. Tabii bu hamleyi yapacak kişi Daum'du ama denemedi.
F.Bahçe savunmasında Önder ve Serkan tekmeye kafa koyarak oynuyorlar, maç eksiği olan Servet rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerde yanlış pozisyon aldığı için sık hata yapıyordu.
2. yarının başında Shevchenko'nun bireysel becerisiyle attığı golden sonra oyun bir anda F.Bahçe savunmasıyla Ukraynalı oyuncu arasında geçmeye başladı. Daum'un Nobre'yi oyuna alması geç bir hamleydi. Anelka Milan savunmasında tek forvet olarak etkili değildi. Shevchenko Milli Takımımız'ı Kadıköy'de tek başına yıkmıştı Fenerbahçe'nin de başına dert olup çok rahat 4 gol attı.
Fenerbahçe bu yenilgiyi kafasına takmamalı. F.Bahçe, PSV'yi yenebilecek güçte. güçte bir takım. Üstelik PSV önüne tam kadro çıkacak. Bu önemli avantaj. Ancak, Milan maçından tüm Türk takımlarının ders çıkarması lazım. Milan 4-0 galip, F.Bahçe yandan faul kullanıyor Shevchenko'su, Vieri'si dahil 11 kişi kale içinde savunma yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA