Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ustalar ve çıraklar

Galatasaray her yeni sezon öncesi kampa bir oyuncu ordusuyla katılır. PAF takımından 'Adam olacak çocuklar' olarak bir sürü isim de kadroda yer alır. Antrenmanlar yapılır, hazırlık maçları oynanır. İstanbul'a dönüldüğünde 'Adam olacak çocuklar' geldikleri yere dönerler.
Rijkaard'ın gelişiyle bu çarkın geriye doğru çalışmayacağı görünüyor.. PAF'tan gelen oyuncular için Rijkaard'ın çokbüyük şans olduğunu düşünüyorum. Çünkü; futbolcu ve hoca olarak büyük kariyere sahip Rijkaard gelecek korkusu olan bir hoca değil. Üstelik diğer yabancı hocalar gibi "Ben günü kurtarayım" demiyor.
Galatasaray'ın geleceğine yeni tuğlalar eklemeyi hedefliyor. Futbolcular arasında ayrım yapmıyor. Hollandalı hoca hazırlık maçlarında sonucu ikinci planda tutarken öncelikle kendi oyun felsefesini, yardımlaşmayı, takım disiplinini oyuncularına aşılamaya çalışıyor. En önemlisi 'Ustalar'la, 'Çıraklar'ı rekabet ortamında yoğuruyor.

GOL ÖZGÜVENİN TARİFİDİR
Çıraklar, Rijkaard'ın sağladığı rekabet ortamını iyi değerlendirmeliler. Kısacası; 'Çıraklar'ın önünde atlamaları gereken önemli basamaklar var. Rijkaard bu fırsatı ve desteği veriyor. Basamağı atlayan Rijkaard'ın yeni sezon kadrosunda kalıcı olacak. Ancak çok yetenekli 'Çıraklar'ın dikkat etmesi gereken önemli bir sorun var. PAF'ta oynarken yeteneklerini, becerilerini sergilemekte özgür davranan 'Çıraklar' A takım baskısı altında kendilerini kasıyorlar. Özgürce düşünüp, hareket etmiyorlar. Özgürce davranma konusunda önündeki basamağı Emre Çolak atlamış görünüyor. Gerets döneminde Konya'daki maçta kritik dakikalarda Aydın'ın kaleye şut atmayı düşünüp golü bulması bir özgüven davranışıydı. Emre Çolak'ın attığı gol de Aydın'ın hareketiyle eşdeğerde... Emre'nin şutu düşünmesi, özgüvenin tarifidir.
Geçen yılı "Lay Lom"la geçiren Galatasaraylı oyuncular Rijkaard ile fizik olarak müthiş güçlenmişler. Top rakibe geçtiğinde takım halinde pres yapıyorlar. Topu kaptıran hemen kazanmaya çalışıyor. Yardımlaşma üst düzeyde. En önemlisi, Galatasaraylı oyuncular yerden görerek bilerek ayağa isabetli pas oynuyor. Rijkaard, Barça'daki pas yüzdesi yüksek oyunu Galatasaray'a ısrarla monte etmeye çalışıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA