Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Fizik olarak zayıf

Rijkaard'ın Galatasaray'ı yeniden organize etmesi gerekiyor. Sezon başında "Total futbol"un güzel örneklerini sergileyen, hücumda takım halinde çoğalıp, savunmayı takım halinde yapan, takım disiplinini mükemmel uygulayan Galatasaray bu özelliklerinden hızla uzaklaşıyor. Çünkü fizik gücü alarm veriyor.
Trabzon önünde iki ruhlu bir Galatasaray izledim. Fenerbahçe'nin yenilmesinin verdiği moralle ilk yarıda coşkulu, istekli, ayağa isabetli pas yapan, hücumu kanatlardan düşünen, tempolu bir takım vardı.
Kewell ve Servet'le iki gol bulup kazanma hedefini ve isteğini yakaladı.
Trabzon'un yaptığı alan savunması Galatasaray'ın hücum zenginliğine fren olamadı. Oyunun kontrolü Galatasaray'ın elindeydi.
Sabri-Keita ikilisi sağdan ortaklaşa mükemmel ataklar düzenledi. "Yorgun" denilen Kewell tempo olarak diriydi. Baros çok etkisiz kaldı. Sarp isabetli pas kullanma konusunda yine kısırdı ama bir kez daha sahanın en çalışkanıydı. Bir cengaver gibi mücadele etti. İlk 11'den kaleci Franco ile Sarp dışındaki tüm oyuncular kendi milli takımlarının vazgeçilmez oyuncuları. Böyle zengin ve tecrübeli bir kadro fizik olarak düştüğünde ve rakip oyuna ağırlığını koyduğunda bile birikimlerini sahaya yansıtmak zorundadır.

ACEMİLER MANGASI
Galatasaraylı oyuncular birbirleriyle ve kulübeyle konuşmadıkları için ikinci yarı Trabzon önünde acemiler mangası gibi hareket ettiler ve uyumsuzluk yüzünden rakibe müthiş pozisyonlar verdiler. Skoru 4-2'ye getirmelerine rağmen "Oyunu nasıl tutarız?" refleksini gösteremediler. Trabzon'da Colman gibi topa isabetli vuran iki oyuncu daha olsaydı Galatasaray maçı farklı kaybedebilirdi.
Galatasaray taraftarı bu takımdan Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenmesini istiyor. Galatasaray ikinci yarıdaki gibi fizik güç olarak yerlerde sürünür ve takım savunmasını birlikte yapamazsa kaybeder.
Not: Rijkaard kenardan takımı Neeskens'le birlikte nöbetleşe yönetiyor. Önerim, Ali Sami Yen'de ilk yarıyı tribünden izlemeli ya da Neeskens'i tribüne göndermeli. Maçı kulübe hizasından izleyerek yapılan analizler çok da sağlıklı olmuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA