Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Asıl sıkıntı hocada

G.Saray'ın geçen sezon başı fırtına gibi estiği haftalarda Rijkaard, "Biz kesinlikle oyunu geride kabul edecek bir takım değiliz. Önde oynamalıyız" demişti.
OFK Belgrad önünde Galatasaray'ın oyun felsefesi bu yöndeydi. Özellikle ilk yarıda önde basan, ayağa çabuk pas oynamaya çalışan, çok koşan ve kanatlardan sürekli pozisyon arayan, rakibe müthiş baskı kuran bir G.Saray izledik. Belgrad takımı kilidi andıran bir savunma anlayışı sergiledi ve çok adamla sahasına kapanıp G.Saray'dan gol yememek için canla başla direndi.
Galatasaray'ın kanat bindirmelerinde Sabri, Serdar Özkan ve Hakan Balta sürekli bel hizasında ortalar yapınca, etkili olabilecek atakları fizikli oyunculardan kurulu Belgrad savunmasını zorlamadı. Eğer 1.96 boyunda Mehmet Batdal gibi bir santrforla oynuyorsanız kenar ortalarını daha yüksek yapmanız gerekir.
Hazırlık maçlarında Rijkaard, Arda'yı hep oyun kurucu olarak oynatmıştı. Arda'yı kanada çekince Galatasaray göbekten etkili gelemedi ve oyunu zorunluluktan kanatlara yıktı. Ayhan-Sarp-Barış üçlüsü çok çalıştı ama sadece rakibi karşılama görevi yaptı, araya etkili final pasları hiç atamadı.
Serdar Özkan solda daha etkili oluyor ve Arda da oynayınca bu ikili arasında iyi bir uyum oluşuyor. Rijkaard'ın bu düşünceye 1-0'dan sonra bile dönmemesi şaşırtıcıydı.
Arda göbekte oynayınca Galatasaray'a hücumda derinlik kazandırıyor. Rijkaard Galatasaray'ın önde oynaması için sürekli kenardan takıma "Birbirinize yaklaşın ve blokların arasını kapatın" uyarısını yaptı.
Bu anlayışın oturması için Baros'un acilen gelmesi gerekiyor. İlk yarıda üç pozisyon bulan, bir vuruşu direkten iki vuruşu da çizgiden çıkarılan Mehmet Batdal önde top tutamadığı için Galatasaray atakları çoğu zaman tenis topu gibi OFK savunmasına çarpıp geri döndü.

LİDER ARDA OLMALI...
Asıl sıkıntı Rijkaard'ın sık sık değişen oyun anlayışıdır. Futbolcu dama taşı gibi yer değiştirirse verimi düşer, aklı karışır. Galatasaray'ın, dünkü görüntüsünde oyunu yönlendirecek ve yönetecek bir liderin eksikliği göze çarptı. Arda bu görevi rahat yapar ama bir kanada, bir göbeğe çekilmemesi şartıyla.
NOT: Dünkü 2-2'lik skor bir iş kazasıdır. Galatasaray turu geçer. Yeter ki; Rijkaard 4-2-3-1 sistemine geri dönsün ve oyun liderliğini Arda'ya teslim etsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA