Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rövanş onur maçıdır

Analize girmeden önce benim Galatasaray'ın giydiği "Kum" rengi formaya itirazım var. Bu forma insana "Soluk beniz" hissini veriyor. Futbolda saha içinde görüş çok önemli. Loughborough Üniversitesi'nden spor vizyonu birliği başkanı Geraint Griffiths "Görsel performans, ağırlıktan, diyetten ve ne kadar uyku uyuduğundan bile daha fazla hesaba katılması gereken en önemli durumdur" diyor.
Araştırmalara göre yeşil, siyah ve özellikle kırmızı forma ile oyuncular birbirlerini daha kolay seçiyormuş. Bunlar 60 derece açıda bile fark edilirken kum, gri tondaki renkler dar açılarda bile zor seçiliyormuş. Bu araştırma doğrultusunda Manchester United gri formaları çöpe atıp ağırlıklı olarak kırmızı forma giymeye başladı. Galatasaray da "Mercan" ya da "Parçalı" sarı-kırmızıyı tercih etmeli.
Ali Sami Yen'de iki ruhlu bir Galatasaray izledik. Rijkaard'ın kadro ve sistem tercihi doğruydu. Ama Galatasaray ilk yarı fizik gücü yüksek Karpaty önünde ruhsuzlar ordusuna benziyordu. Mücadele, top kapma, ayağa isabetli oynama, kanatlardan hücum geliştirme sıfırdı. Oyun disiplini yoktu. Rakip, kontrataklarla golü aradı. Başta Ali Turan olmak üzere savunma doğru pozisyon alamadığı gibi rakibi kontrol edemedi. Yenilen iki gol de savunmanın ikramı. En önemlisi Galatasaray rakibi ısırmıyordu.

KEWELL-BAROS ATEŞLEDİ
Taraftarın "Adam gibi oynayın sabrımız taşıyor" kızgınlığınla soyunma odasına giren oyuncular ikinci yarı adeta ruh değiştirdi. Kewell ve Baros'un ateşlediği takım bir anda "Yenilmeyi kabullenmeyen" oyuncular ordusuna dönüştü. Bu isyan sonucu Galatasaray savaşan ve ısıran takım oldu. Rakibe önde yapılan baskı, Kewell'ın olağanüstü oyunu, Galatasaray'ın yüklenmesini ve pozisyon bulmasını sağladı. Baros ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı. İki gole imza atan Baros sahada basmadık yer bırakmadı, rakiple boğuştu, yüreğini ortaya koydu ve tur için ümit tazeledi.
Karpaty, OFK'dan çok üstünbir takım. Galatasaray'ın 2-0 yenilgiden beraberliği yakalaması özgüven adına önemli. Rövanş kolay değil ama ikinci yarıdaki kişilikli, mücadele gücü yüksek ve ısıran oyun tekrarlanırsa tur geçilebilir. Rövanş bir ölçüde hem Rijkaard hem de futbolcular için "Güven ve onur" maçı olacak, olmalı da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA