Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Moral, güven, sinerji

Galatasaray takım olarak Avrupa maçları dahil bu sezon en iştahlı, en göz okşayan ve en etkili futbolunu İstanbul Belediye'ye karşı oynadı. Kazanılan farklı galibiyetin ve özellikle ilk 45'te oynanan pozitif futbolun özünde bence 'Aslantepe'deki Türk Telekom Arena'nın yarattığı moral, güven ve sinerji yatıyor.
Belediye gibi önde basan, çok koşan, alan daraltın ve ayağa isabetli pas oynayan kaliteli bir takıma karşı ilk yarı tek pozisyon vermeden bol pozisyon bulup üç gol atmak başarıydı. Tek devrelik iyi oyunun iki nedeni vardı:
1- Rijkaard'ın takıma katkı sağlamayan ve form grafikleri inişte olan Sarp-Kewell ikilisini kulübede tutması ve kanatlara dikine topla hızlı hücum edebilen Aydın-Pino ikilisini koyması doğruydu.
Bu ikiliye Serkan ve İnsua da destek verince Galatasaray kanat bindirmelerinde hem etkili oldu hem Baros gol yollarında istediği pasları alıp 'hattrick' yaptı.
2- İlk 13 dakikada gelen iki erken gol, Belediye'nin moral motivasyonunu bozarken Abdullah Avcı'nın oyun planını da olumsuz etkiledi. Belediye öne çıkmaya başlayınca arkasında derin boşluklar bıraktı.

SERKAN ISRARI ÇOK DOĞRU
Rijkaard'ın bu sezon en önemli doğrusu Serkan Kurtuluş oldu. Buca maçıyla sağ bekte devşirme yerine o yerin oyuncuyla oynamak savunmayı rahatlattı. Demek ki maceraya gerek yokmuş. Serkan, ayağı düzgün ve orta kalitesi yüksek bir oyuncu. Galatasaray'da ilk kez forma giydiği 4-3'lük Bellinzona maçında Kewell'a attırdığı golle bunu göstermişti. Serkan aynı ortayı sıfırdan bu kez topu Baros'un kafasına oturttuğu ortayla yaptı. Bu tür genç oyuncular ilk 11'de doğru yerde oynadığında başarılı olur ve güven kazanır.
Sarp'tan görevi alan Lorik Cana fiziğiyle, agresif ve çok koşan yapısıyla orta sahaya dinamiz kazandırırken, Ayhan'ın yükünü de hafifletti.
Gecenin en iyi oyucularından biri de kademeye doğru giren, rakibi kaçırmayan ve yüreğiyle oynayan Servet oldu. Bir gerçek var ki; Neill üç haftadır sallanıyor. Rijkaard, Neill'in toparlanması için rotasyona gidip ya Gökhan-Servet ya da Servet-Balta ikilisin savunmada düşünmeli.
Misimoviç de vasatın üzerine çıkamadı. Çünkü takım Bosnalı oyuncuyla oynama refleksini kazanamamış görünüyor. Top tekniği yüksek oyuncunun verimi Arda geldikten sonra yükselir.
Not: Rijkaard'ın geniş kadro içinde yaptığı değişim takımda rekabeti tırmandırır ve futbolcular "Hoca beni düşünmüyor" saplantısına kapılmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA