Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Oyun zekası önemli

Galatasaray, teknik heyetinin ve Servet'in ortaklaşa yaptıkları hatalar sonucu sabaha kadar berabere bitecek maçta üç puanı Trabzonspor'a hediye edip liderlik koltuğuna oturttu. Kısır ve pozisyonsuz düelloda Trabzonspor kazanma adına, Galatasaray'a göre daha istekli ve daha yürekliydi. Maç da, Trabzon kitapçığında, "Galatasaraylı dostlarımızı en iyi şekilde ağırlamak ve 3 puanın sahibi olmak istiyoruz" diyen Trabzonspor'un beyefendi başkanı Sadri Şener'in kalbine göre sonuçlandı.
Liderlik Trabzon'a hayırlı olsun.
Hagi, Fenerbahçe'ye karşı başarılı olan kadroyu sahaya sürdü. Bu doğru tercihti. Ama Hagi oyuncu değişikleri yaparken büyük hata yaptı. Kafasında Galatasaray'ı silmiş gibi görünen ve emanet zihniyetle oynayan, sorumsuzca kart gören Elano'yu devrede çıkarmaması büyük yanlıştı. Kewell girerken çıkan Misimoviç değil Elano olmalıydı. Misimoviç de haklı olarak protesto için kulübeye gelmeyip soyunma odasına gitti. Misimoviç hem top tutuyor hem de kendine has stiliyle dar alanda çalım atıyor, iki kişinin arasından geçiyor ve isabetli pas kullanıyordu.
Trabzon golü attığında Emre Çolak oyuna girmemişti. Maçı döndürmek için Galatasaray'a gol gerekiyordu ve takımın doldur boşalt oynayacağı belliydi. Pino'nun yanına takviye gerekirdi ve bu isim yüksek toplara kafa vurabilecek Mehmet Batdal olmalıydı. Batdal girer, Pino orta yapmak için kanada geçerdi. Doldur boşaltlarda geriye yaslanan Trabzon'da Egemen-Giray ikilisi yüksek topları çok rahat karşıladı.

SERVET BİR TÜRLÜ USLANMIYOR
Türk futbolcusunun ayıplanma, utanma ve inadı yüzünden hem Milli Takım'da hem de kulüp takımlarında çok gol yedik. Servet gibi Milli Takım düzeyindeki oyuncularımız topu taça veya kornere atmayı kendilerine yediremiyor. Bu hataları defalarca yapan ve hiç ders almamakta ısar eden Servet yenilen golün ve yenilginin baş aktörü oldu. Bir gerçek var; Arda ve Baros olmadan Hagi'nin Galatasaray'ı kazanmaya değil hep kaybetmemeye.oynar. Antalya maçındaki gibi top Servet'in kafasına oturur ya da Pino bomboş vurursa Galatasaray şansına kazanır. Rijkaard, "Biz her zaman zeki oyuncuları tercih ederiz. Futbolu zeki oyuncularla oynamak önemlidir" dediğinde bu mesajı oyuncular "hakaret" olarak algılamıştı.
Şimdi başkan Adnan Polat'a soruyorum: Galatasaray oyun zekası yüksek oyunculardan kurulu bir takım mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA