Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ruh olmayınca...

Ankaragücü tribünlerinde Japonya'da yaşanan deprem felaketi nedeniyle, "Japon halkının yanındayız" şeklinde çok anlamlı bir pankart açıldı. Keşke bu hassasiyeti lig maçlarında gösterebilseydik ve Japonya'da depremde hayatını kaybedenler için bir saygı duruşu yapsaydık. Ne yazık ki; düşünemedik.
Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu düşünürsek futbol ruhumuz adına büyük bir fırsatı teptik.

***

Galatasaray taraftarı ve camiası inanıyorum ki; "Rezaletlerle dolu bu sezon artık bitsin. Çektiğimiz çile yeter" diye düşünüyordur.
Futbolda kazanmak kadar kaybetmek de doğaldır. Ancak kaybetmenin de bir onuru, adabı, raconu, adamlığı olur. Galatasaray takım halinde "Büyük takım" kimliğini kaybetmiş. Çoğu Milli Takım'larda oynayan bir oyuncu topluluğu iki kez öne geçtiği bir maçı koruyamaz mı?
Hocasından, kalecisine, ön liberosundan, forvetine, yerlisinden yabancısına kadar kalite erozyonu yaşayan bir takım skoru tabii koruyamaz. Şimdi tutup da şu şöyle oynadı, şu oyuncu şöyle gol attı, sistem kötüydü demenin anlamı bile yok. Asıl sorun; Galatasaray takımında "Galatasaray ruhunu" taşıyan oyuncuların olmamasıdır. Bu ruh kaybolduğundan maçları kaybeden oyuncuların yüzleri kızarmıyor hatta yenilgileri doğal bile karşılıyorlar.

DERBİ İÇİN YÖNETİM NE YAPMALI?
Şimdi Galatasaraylı oyuncuların önlerinde onurlarını kurtaracak iki tane maç var: Fenerbahçe ve Trabzonspor.. Bu iki maç duyguların öne çıkacağı maçlardır.
Kadro kalitesi ve becerisi bu görüntüsüyle bu iki maçı kaldıracak ve baş kaldıracak güçte değil.
Başkan Adnan Polat ve yönetimi yaşanan rezaletten dolayı belki kan kusuyor ama sonuçta bu yeteneksiz, kalitesiz ve çapsız kadroyu kuranlar kendileri değil mi?
Galatasaray yönetiminin yapacağı iki şey var:
1-Fenerbahçe maçına Hagi ile çıkmak felaket olur
. Çünkü Hagi geldiği günden beri Galatasaray'da sırf egosu yüzünden iskelet bir kadro bile kuramadı. Tüm futbolcuların yerlerini değiştirip becerisi düşük oyuncuların bir atımlık akıllarını dağıttı. Teknik direktör Hagi, dün de yaptığı oyuncu değişiklikleriyle özellikle defansı allak bullak etti ve adeta yenilgiye zemin hazırladı.
2-Topu kıran Cana, koridor olan Çağlar Birinci ve kaleci müsvettesi Zapata ile Fenerbahçe maçına çıkmak Arena'da Fenerbahçe'ye farklı yenilmek için adeta davetiye çıkarmak olur. Benden uyarması.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA