Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kazanma duygusu...

Arda Turan gibi futbol yetenekleri üst düzeyde olan bir oyuncunun Galatasaray ve Milli Takım için ne kadar önemli olduğunu Kadıköy'de gördük. Arda'nın yokluğunda hem Milli Takım hem de Galatasaray çöktü. Milli Takım'ın Avusturya'ya karşı aldığı galibiyeti sadece Arda'ya bağlamak diğer oyuncuların emeğine haksızlık olur.
Görünen gerçek; oyun zekası mükemmel olan, topu nasıl kullanacağını, ne zaman pas vereceğini, nerede nasıl çalım atacağını bilen, topla buluştuğunda çevre kontrolünü yapabilen Arda gibi yaratıcı bir oyuncunun nimetlerinden Milliler dün gece fersah fersah faydalandı.
Arda sadece oynayan değil, oynatan, kendine olan güveniyle arkadaşlarına güven ile moral aşılayan ve en önemlisi maçın sonucuna doğrudan etki edebilen yıldız bir oyuncu. Avrupa'ya gitmek tabii Arda'nın hedefleri arasında olmalıdır. Ama bu hedef Galatasaray'a yapacağı hizmetler bittikten sonra gerçekleşmelidir. Arda'ya Türk futbolunun ihtiyacı var. Allah'ın bir daha ona sakatlık vermemesini diliyorum.

BURAK TOP TUTAMADI
Yarışırken değişmek zordur, risklidir, sancılıdır. Hazırlık maçlarındaki radikal değişimi Hiddink'in doğru bir kararla yumuşattığını gördük. İlk on birde milli maç tecrübesi yüksek ve EURO 2008'i yaşamış 5 oyuncu vardı.
Avusturya'yı yenerken takım olarak iyi mücadele ettik ama geleceğe yönelik güven veren bir futbol ortaya koyamadık. Oyuncuların birbiriyle oynama alışkanlığının olmaması yüzünden takım ritmini yakalayamadık, isabetli pas alışverişini ve dengeli hücum girişimlerini yapamadık. Sprinter kimliğe sahip Burak tek forvet olarak hareketli çalışkan ve mücadeleciydi ama önde top tutma özelliği olmadığı için hücumda yeterince çoğalamadık. Güçlü bir Semih, Hiddink'in elini güçlendirir.
Servet, Balta, Gökhan Gönül, Volkan, Hamit ve futbola olan susamışlığıyla Arda'nın tecrübesiyle maça ağırlığımızı koyduk.
Bir atasözü şöyle der: "Kazanmaktan alınacak en büyük ders kazanabileceğimizi öğrenmektir." Milli Takım uzun süredir unuttuğu kazanmak duygusuyla nihayet tanıştı. Bu üç puana en çok Hiddink sevinmiştir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA