Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Terim'in analizi lap-top'ı tüketti

MAÇLARI çıplak gözle izlemekle televizyondan izlemek arasında büyük fark var. Ancak çıplak gözle izlerken bile topun olduğu bölgeye geniş anlamda bakarken takımın sahaya yayılış şeklini ve oyuncuların ne konumda olduklarını net bir şekilde tespit etmemiz zor. Bunun için güçlü bir analiz ekibi gerek.
Fatih Terim, analizleri Euro-2008 sürecinde de birlikte çalıştığı Metin Çakıroğlu ile yapıyor. Analizde bütün sahayı gören kamera sistemi kullanılıyor. Bunu ilk kez uçakla dönerken izledim. Terim, 2 saat 50 dakika süren yolculuğun iki saatini Çakıroğlu ile Inter maçına ayırdı. Pozisyonları ileri- geri oynattırdı. Tek tek doğruları-hataları not aldı. Öyle ki; maçın son 20 dakikasına lap-top'un şarjı yetmedi. İlk yarının büyük bir bölümünü Kaptan Arda da izledi. 25. dakikada Galatasaray'ın sahasında kazandığı serbest vuruşta Interli oyuncu topu vermeyince Sabri elinden kaptı. Fatih Hoca, "Sabri'ye bak! Adamdan topu hemen kaptı" deyince Arda da "Hocam; oyun iyi gidince, keyif alınca hemen oynamak istiyoruz. Kimse dursun istemiyor. Inter'e ilk yarıda ve ikinci yarının başında kök söktürdük" yorumunu yaptı.
Bu ifade, futbolcuların oynanan futboldan takım halinde zevk aldıklarını gösteriyordu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA