Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Vicdan muhasebesi

llah nasip etmediği sürece kuş bile kanat çırpamaz. Aykut Kocaman, 1995-1996 sezonunda attığı golle Fenerbahçe'yi şampiyon yapmış ama dönemin başkanı Ali Şen tarafından Oğuz Çetin ile birlikte kulüpten uzaklaştırılınca Şampiyonlar Ligi'nde oynayamamıştı. Geçen sezon Fenerbahçe'nin teknik sorumlusu oldu. Ve ligi şampiyon tamamladı. Futbolcu olarak kaçırdığı Devler Ligi'ni, teknik adam olarak yakalamıştı. Ama üzücü bir süreç sonrası UEFA'nın sürpriz ve adil olmayan kararıyla Devler Ligi'nin yine uzağında kaldı. Bunu Aykut Hoca'nın üzerindeki bir şanssızlık olarak değerlendirebilirsiniz.
Aykut Hoca, önceki günkü açıklamalarında Karabük deplasmanında oynadıkları maçta rakip kalecinin +93'te kendi kalelerinin önüne kadar gelip gol araması hakkında "Karabük 1-1 yapsa hiçbir anlamı yok. Küme düşmüyor. +93'te kalecinin ne işi var rakip kalede?" diyor. Ben bu ifadeden "Karabük teşvik mi aldı?" anlamını çıkarıyorum. Ve Aykut Hoca'ya soruyorum:
2002-2003 sezonu... Son hafta... Diyarbakır, evinde Elazığ'a 2-1 yeniliyor. Avrupa'da yorumcular Elazığ'ın galibiyet golüne "Play-station golü" yorumunu yapıyor ve kahkahalarla gülüyorlar. Ersun Yanal yönetimindeki Gençlerbirliği, kaleci Botaniç dışındaki yabancılarını oynatmadığı maçta Bursa deplasmanında 3-1 yeniliyor. İstanbulspor, evinde Altay ile golsüz berabere kalınca İzmir ekibi düşüyor. İstanbulspor, kazansa da, kaybetse de "Bir anlam ifade etmeyen" maçta aldığı beraberlikle ligi 43 puanla dokuzuncu bitiriyor. Medyada İstanbulsporlu bazı oyuncuların o maçta teşvik primi aldıkları konusunda iddialar yer almıştı. O İstanbulspor'un hocası- Aykut Kocaman idi. Ve o dönemde talimatlara göre teşvik suç değildi.
İddiasız Karabük'ün kalecisinin +93'te rakip kaleye gidişini manidar bulan Kocaman, iddiasız İstanbulspor'un 2003'teki son hafta maçı hakkında ne düşünüyor acaba?
Vicdan, Allah'ın hukuk alanıdır. Altay o günden bu yana Süper Lig'e gelemiyor. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gidememesinin ardından Aykut Kocaman'ın futbol vicdanının rolü var mı acaba? Bu vicdan muhasebesini Samsunspor'un yeni sportif direktörü, o dönem İstanbulspor'un başkanı olan Adnan Sezgin'in de yapması gerekir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA