Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Zokora&Colman resitali

İNTER taraftarlarının Giuseppe Meazza olarak kabul ettikleri futbol mabedi "Bize her yer Trabzon" gibiydi. Maç boyu Trabzonsporlu taraftarlar hiç susmadan takımlarını inançla desteklerken bordo-mavili futbolcular da sahada coşkuyla ve yürekten oynadı..
Sadece İtalyan basınında değil, Türk Medyası'nda da hakim olan görüş, "Trabzon farklı kaybeder" şeklindeydi. Bahis oynayanlar "Bu maç İnter lehine üst olur" görüşündeydi. Trabzonsporlu futbolcular, böyle düşünenleri tam anlamıyla "Tuş" etti.
İnter gibi bir devi evinde deviren ve Milano'da tarih yazan Trabzonsporlu futbolcular kazanırken asla oyunu çirkinleştirmedi. Sahada hem oynayan ve pozisyon üretmeye çalışan, hem de İnter'i yaptığı alan savunmasıyla durdurup pozisyon vermeyen bir Trabzonspor izledim.Saha içi uyum, oyun disiplini ve takım yardımlaşması başarıyı getiren en büyük faktör oldu. Trabzonlu oyuncular topu kazandıklarında akıllı ve telaş etmeden davranırken hep yerden ayağa pas yaparak oynamaya çalıştılar. İnter'e hızlı hücumlar yapabilecek alanları bırakmadılar.

HALİL ALTINTOP ÇOK ÇALIŞTI
Özellikle Zokora-Colman ikilisi orta alanda sergiledikleri yaratıcı futbollarıyla adeta "Resital" sundular. Oyun zekası üst düzeyde olan bu ikili sadece topu kullanmada becerikli değildi, topla rakip arasına doğru zamanda girip çok top çaldı. Zokora-Colman ikilisi özellikle ikinci yarı İnter'in orta alanını müthiş oyunlarıyla iflas ettirdi. Halil çok çalıştı ama ataklarda İnter ceza alanında doğru yerde pozisyon almadı. Alanzinho, topları basit oynadığında etkiliydi ama gereksiz yaptığı fanteziler İnter pozisyonlarına dönüştü. Golü atan Celustka, İnter'in soldan yaptığı ataklarda pozisyon hatası yapmadı.
Gecenin yıldızı "Milano Panteri" olan kaleci Tolga idi. Yüzde yüz 4 tane gol pozisyonunu önleyen Tolga'nın 73. dakikada Milito'nun vuruşunda öne doğru yaptığı hamle ve sonrasında topu takibi akıl doluydu.
1993-94 yılında start alan Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılan Trabzonsporlu futbolcuları oynadıkları kişilikli,cesur, akıllı, alkışı hakeden oyunlarından dolayı kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA