Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İyi oyunun şifresi Engin

FATİH Terim Temmuz'da yaptığı ilk canlı yayında şu mesajı vermişti: "Galatasaray'da kaybolan aile yapısını yeniden kurmak istiyoruz. Başarının temelinde, aile ruhunu taşıyan bir takım olmak yatar."
Yeni Galatasaray belki 2000 takımının ritminde oynamıyor ama saha içinde oyuncular dayanışmayı başarıyla uyguluyor. Arena'da göze çarpan bu farklılığın istikrar kazanması için deplasmanlarda da öne çıkması gerekiyordu.
Galatasaray Ankara'da farklı kazanırken takım olarak çok koştu, yardımlaşma mükemmeldi. Riera ve Elmander etkili değildi ama takım savunmasında hiç kaytarmadı. Engin'in kendi kalesinden hızlı hücuma çıkışı, Selçuk'a görerek verdiği pas ve Selçuk'un önüne yuvarladığı topu Kazım'ın mermi gibi bir vuruşla gole çevirmesi müthişti.
Bu golü neden anlattım? Selçuk-Engin ikilisi orta alanda oynuyor. Riera ile Elmander savunmada yardımda olduklarından bu hızlı hücumda yer almadılar. Bu tablo, yardımlaşmanın en iyi örneğidir.

ELMANDER UYMUYOR
Galatasaray'da iki maçtır iyi oyunun şifresi Engin Baytar. Engin'in yaratıcılığı ve zekasını kullandığı her maç Galatasaray'ın oyununa pozitif güç olur. Melo TT Arena'da coşuyor ve taraftarlarla mükemmel bir iletişim kuruyor. Evdeki coşkulu futbolunu deplasmanlara da taşımalı.
Elmander çalışıyor ancak sırtı dönük oynayamadığından ve top tutma özelliği olmadığından Riera-Selçuk-Engin üçlüsünün hücum girişimleri sırasında duvar paslarına cevap veremiyor. Fatih Hoca kazanan takımı bozmamak adına sahaya sürdüğü kadro düşüncesinde haklıydı. Ancak Baros bu oyun yapısı içinde, Elmander'den daha etkili ve faydalı olur. Yaptırdığı penaltıda Baros'un topla dikine gidişini ve çabukluğunu Elmander'de göremeyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA