Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Hüsran tesadüf değil

Burak Yılmaz; "EURO 2012 her futbolcunun hayalidir. Bu hayali gerçeğe dönüştürmek elimizde" demişti. Burak'ın rüyasını Hırvatlar kabusa döndürdü.Hayallerimizin hüsrana dönüşmesi tesadüf değildi. Son 4 grup maçında oynadığımız silik, etkisiz, uyumsuz ve kalitesiz futbol adeta Hırvat hezimetinin sinyallerini veriyordu.
Her maç öncesi rakiplere övgüler düzenleyen, yenilgiler sonrası futbolcuları eleştiren Hiddink'in verdiği röportajda Hırvat maçıyla ilgili topu futbolculara atarken, "Oyuncularımız geldiği noktanın kıymetini bilmeli ve son engelde kendilerinden beklenen oyunu ortaya koymalılar" yorumu "Benden bir şey beklemeyin" anlamına geliyordu. Sabri'nin Azeri maçında etkili oyununu unutan ve etkili olamayacağını bile bile orta sahaya koyan, Gökhan Gönül'ün formsuzluğunu göremeyen, Mehmet Topal'ı kulübeye hapseden, Semih'i düşünmeyen Hiddink'in bu hataları yapması normal. Ancak maç içinde aksayan Gökhan Gönül'ün yerine Sabri'yi kaydırmayı düşünmemek, şut becerisi yüksek Hamit'i göbeğe Sabri'nin yerine çekmemek hocalık zafiyetidir. Ligimizi izlemeyen bir hocanın çalıştırdığı Milli Takım'ın bu hüsranı yaşaması kaçınılmazdı.
Hırvatlar'ın hocası Bilic hem de rakip sahada kulübesinde skor 3-0 olmasına rağmen tek saniye bile oturmadı. Golü 2.dakikada yedik, takım şaşkın "Maç bitmedi" demesi gereken Hiddink kulübeden burnunu ucunu bile çıkarmadı. Bu skoru beklemeyen Bilic takımını maça kafaca öyle mükemmel hazırlamıştı ki; Hırvat oyuncular hiç yorulmadan ama doğru pozisyon alarak, Milli Takım'a top yaptırmadılar. Akıllı top kullanırken mükemmel yardımlaştılar. Galibiyeti de hak ettiler.

HİDDİNK SONRASI...
Hiddink sonrası göreve belli ki ya Ertuğrul Sağlam ya da Abdullah Avcı gelecek. Bu iki hocadan şapkadan tavşan çıkarmalarını beklemek hayalcilik olur. Bu kadrodan çok oyuncunun devrini kapattığını düşünürsek yaşanacak değişimde sabırlı olmalıyız.
Not: Kart sınırındaki oyuncuların kolay kart görüp Zagreb'e gitmemelerini ayıplıyorum ve kınıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA