Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Şans kapıyı çalınca

Ünlü Fransız filozof La Rochefoucauld'un, "Aklımızın düzeltemeyeceği birçok kusurlarımızı şans düzeltir" sözü Mersin'deki G.Saray'ı anlatıyordu. Elmander'in ve Engin gibi iskeleti oluşturan isimlerin sakatlanıp çıkmaları G.Saray'ı olumsuz etkileyebilir. Ancak son 35 dakika 10 kişi oynayan Mersin'e karşı geriye yaslanmak, üstelik ciddi bir pozisyon hatasıyla beraberlik golünü yemek G.Saraylı oyunculara yakışmadı.
Türkiye'nin birçok şehri soğuktan kırılırken, karla buzla boğuşurken limonata gibi bir havada oynamak büyük şanstı. Mersin'in zemini Galatasaraylı oyuncular için ayağa pas silahını işletmek adına uygundu. Ancak pas silahı sık sık tutukluk yaptı. Melo'nun yerine tercih edilen Ceyhun çok koşmasına ve iyi niyetle mücadele etmesine rağmen orta alanda topu ayağından çabuk çıkarmadığı için pas akışını engelledi.

NECATİ ATEŞ'İN BEREKETİ
Engin, çıkıncaya kadar Selçuk ve Emre Çolak'la Galatasaray'ı hücuma taşıdı. İlk yarıda topa hakim gözüken, oyunun kontrolünü elinde tutan, kanatları kullanmaya özen gösteren Galatasaray idi. İnanılmaz goller kaçırdılar. Elmander ve Selçuk'un kaçırdıkları gol pozisyonlarını vuruş öncesi dondurup "Bu pozisyon ne olur?" diye yarışma yapsan herkes "Kesin gol olur" diye cevap verir. Elmander vuruş konusunda ağır kaldığı için golü kaçırdı. Emre'nin mükemmel pasını Selçuk kaleye bakmadığı ve ezbere vurduğu için golü atamadı. Mersin'in ilk yarıda rakip ceza alanında "Ayak izi" bile yoktu.
Kazınırken yanlışları görmek ve 3-1'lik skorun arkasına saklanmamak gerekir. Mersin'de alınan üç puan çok önemli ama Galatasaraylılar'ın şansın da yanlarında olduğunu görmeleri gerek. İkinci yarıdaki maç bitti laubaliliği, sorumsuzluğu ve top kaybı sarı-kırmızılıların en büyük defosuydu.
Necati ayrılırken Galatasaray'ın en golcü ismiydi. Bereketiyle geldi. İki zor deplasmanda (Gaziantep ve Mersin) Galatasaray'ı üç golüyle taşıdı. Emre Çolak, sadece top ayağındayken oynamamalı. Boşa çıkıp pas istemeli. Daha çok sorumluluk almalı. Bu yeteneği var. Engin serbest oynadığında çok verimli oluyor. Necati'nin golündeki asisti klastı ama Engin, sahada çenesini değil sadece ayaklarını konuşturmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA