Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Şifreler kilidi açtı

Fatih Terim'in derbi öncesi kart sınırındaki oyuncuları sahaya sürüp rotasyona gitmemesi Galatasaraylı oyuncular için, "Hepiniz benim için aynı değeri taşıyorsunuz" mesajıydı. Fatih Hoca aksi bir tavırla Muslera, Semih, Necati ve Ujfalusi dörtlüsünü kulübede tutsaydı, bu tavır Galatasaray'da bir güven bunalımına yol açardı. Hatta sarı kart sınırındaki oyuncuları oynatmamak Galatasaray'ın takım olma özelliğine zarar vereceği takım için de "Ayrıcalıklılar" cephesinin açılmasına neden olurdu.
Geçen yıl Şenol Güneş, Kadıköy'deki derbi öncesi Beşiktaş'la kupa maçına yedek oyuncularla çıkmış ama iki takıma da yenilmişti.
Son üç lig maçında 12 gol yiyen Gençlerbirliği, ilk yarı alan savunması yaparak G.Saray'ı durdurdu. Ayağa pas oynamayı alışkanlık haline getiren G.Saray, çabuk top çeviremediği ve kanatlardan hızlı hücum edemediği için rakibi açamadı. Özkan'ın çıkardığı Selçuk'un müthiş frikiği, Elmander'in vuruş tercihindeki yanlışları ile kaçırdığı goller G.Saray'ın pozisyonlarıydı.

ELMANDER HİÇ KAYTARMIYOR
Reira'nın çıkıp Emre'nin girmesi, Eboue'nun hücuma katılma iştahı G.Saray'a hareketlilik ve hücumda derinlik kazandırdı. Dünya futbolunda oyunun iki yönünü de oynayan orta saha futbolcuları büyük önem taşıyor. Galatasaray'da Melo-Selçuk ikilisini bu sezon Galatasaray'ın şifresi oldular. Maç boyu müthiş mücadele ortaya koyan Melo'nun attığı golün ardından Selçuk'un müthiş frikik golü Galatasaray'ın 9 puan farkla Kadıköy'e gitmesini sağladı. Bu ikili toplam 18 gole imza atarak hem kendi kariyerlerinin gol rekorunu kırdılar hem de Galatasaray'ı zirveye taşıyanlar kervanına katıldılar.
Ujfalusi savunmayı toparlarken Semih'le sakin ve riske girmeden oynadı. Elmander yine kaytarmadan çok koştu. TT Arena'da golle tanışamayan Necati doğru koşular yaparken, ilk yarıdaki pozisyonların hazırlayıcısıydı. Engin her yere bastı ve temposunu düşürmediği gibi top çalmada da başarılıydı. Emre Çolak becerisini kullanacağı iyi zeminlerde iyi oynar. Oyuna girdikten sonra hem G.Saray'ın çehresini değiştirdi hem de iyi oynayarak moral buldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA