Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kocaman, Fenerbahçe'yi 4-4-2 oynatmalı...

Fenerbahçe-Antalya maçını izlerken yan gözle de Samsunspor-Sivaspor maçını gözlemledim. Samsun için kümede kalmak bir nefes kadar yakındı. Antalya için ise ligde tutunmak yıldızlar kadar uzak görünüyordu.
Alex'in tribünde Emre ile
Sow'un kulübe oturduğu Fenerbahçe, ilk yarıyı "Lig bitmiş" havasında oynadı. Antalyalı futbolcular bu sezon büyük maçlarda sergilediği "Oyunu kendi sahanda kabul et, kontrollü alan savunması yap ve topu rakibe bırak" şeklindeki taktikle oynadı. Fenerbahçe bu taktiği kırma konusunda etkisizdi. Çünkü Bienvenu önde top tutamadı, Caner-Stoch ikilisi kafalarına göre hareket etti. Alex'in de olmaması Fenerbahçe'nin balansını bozdu. Antalyalı Sedat Akçay orta alanda etkili oynadığı gibi kaleci Volkan'ı zorlayan şut denemelerinde bulundu. 4-2-3-1 düzenindeki Fenerbahçe'de golü arayan tek futbolcu dışarıdan attığı şutlarla Baroni oldu.
Aykut Hoca'nın ikinci yarıya Emre- Sow ikilisini alıp 4-4-2 düzenine geçmesi Fenerbahçe'nin üzerindeki miskinliğini alıp oyuna orta alanda ve hücum bölgelerinde hakim olmasını sağladı. Sow-Bienvenu ikilisi Antalya savunmasının dengesini bozdu. Emre oyuna derinlik kazandırdığı gibi dikine attığı isabetli uzun paslarla Gökhan'ın ve Mehmet Topuz'un kanattan etkili bindirmeler yapmasını sağladı. Emre gibi lider kimliği ve oyun zekası üst düzey bir oyuncuyu kenarda olması akıllı değil.

SOW&BİENVENU UYUMLU
Sow'un attığı gol bir golcünün seken bir topa karşı pozisyonu dikkatli izlemenin göstergesiydi. Golle birlikte Fenerbahçe oyunun kontrolünü eline aldı. Bienvenu'nun golü tribünleri de rahatlattı. Bienvenu-Sow ikilisi birbirleriyle iyi anlaşıyor. Aykut Hoca bence 4-4-2 düzeninde Fenerbahçe'yi oynatmayı kafasında planlamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA