Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Süper Selçuk

Kaliteli ve şöhretli oyuncu güçlü de olmalıdır. Her türlü baskıyla baş edebilecek kapasitede olmalıdır. Ne kadar yetenekli ve kaliteli olursanız olun şöhretle baş edemezseniz istediğiniz hedefe ulaşamazsınız. Selçuk İnan, G.Saray'daki ilk yılında geldiği günden itibaren kalite, oyun zekası ve güç olarak başarı merdivenlerini hızla tırmandı. Kendini yeniledi, gelişti ve takımın başarısında en önemli isimlerinden oldu. Selçuk sadece oyunu yönetme ve yönlendirme konusunda baş aktör olmadı; golcülük özelliğine büründü. Florya'da yaptığı özel çalışmalar sonucu tam bir "Frikik ustası" oldu. Selçuk; bıçak sırtına benzeyen Trabzon deplasmanında G.Saray'ı galibiyete taşıdı. Müthiş bir frikik golü atarken, Necati'nin kafa golünde mühendis gibi ortaladı. Eboue'nin yarattığı ve Necati'nin çizgide tamamladığı golün organizasyonunda Selçuk imzası vardı.

BU KEZ GÜCÜ KONTROL ETTİLER
Kontrol edilemeyen güç çok tehlikelidir. TT Arena'da kaybettiği derbiden ders çıkarmış olacak ki; Trabzon'a karşı iki dakikada art arda iki gol bulan G.Saray oyunun kontrolünü hiç kaybetmedi. Her oyuncu "Garanti pas" oynamaya ve top rakibe geçtiğinde "Çevre kontrolü" yapmaya özen gösterdi. Savunmada Ujfalusi dikkatli, Hakan Balta sakindi. Eboue kabına sığamadı, rakibi başarıyla karşılarken bir açık gibi etkili ve golle sonuçlanan bindirmeler yaptı.
Oyun zekası yüksek Engin kaptığı ve buluştuğu topları olumlu kullandı; G.Saray'ı hem hücuma taşıdı hem de takımının orta alanda üstünlüğü elinde tutmasını sağladı. Necati iki gol attı ama kaçırdıkları Fatih Hoca'yı çıldırttı. Selçuk'ın çıkışı takımın oyun kalitesi ve balansını bozdu, Melo ve Engin'i de olumsuz etkiledi. Trabzon son 15 dakika Galatasaray'ı hırpaladı. Sözleşmesi uzatıldığından beri Emre Çolak'ta bir düşüş var. Acaba bu uzatma rehavet mi yarattı? Muslera'da anlaşılamayan bir konsantrasyon eksikliği görüyorum. Dün acemice hatalar yaptı.
Burak'a göre dizayn edilen Trabzonspor onun rakip savunma arkasına yaptığı deparları çok aradı. Burak'ın yokluğunun yarattığı fırsatı Galatasaray iyi kullandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA