Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Antalyaspor'un sırrı

Gerek bireysel gerekse takım sporlarında elde edilen hiçbir başarı tesadüf değildir. Tam tersine ciddi bir çalışmanın meyvesidir. Medical Park Antalyaspor'un Süper Lig'de geldiği nokta da bilimsel bir çalışmanın hayata geçirilmesinin sonucu. Bu başarının temeline inmeyi kendine zul görenler tesadüf kulpunu takmayı adet haline getirmişlerdir. Beş yıldır Mehmet Özdilek'le istikrarlı bir şekilde çalışan Antalyaspor'un bu sezonki yükselişi, tamamen bir ekip çalışmasının ve bilime gösterilen saygının ürünüdür.
Mehmet Özdilek futbolculuğu döneminde zeki, hırslı, yaratıcı, lider, atan ve attıran bir yıldızdı.
İngiltere'de aldığı antrenörlük eğitimiyle yetinmedi, dünya futbolunu ve gelişmeleri yakından izledi. Kendini geliştirdi ve takımını aklıyla, bilgisiyle zirveye taşıdı.
Antalyaspor'un bugünkü başarısında "life kinetik" adı verilen antrenman sisteminin etkili olduğunu görüyoruz. Nedir bu life kinetik? Geçen sezon Almanya'da şampiyonluk ipini gögüsleyen Borussia Dortmund ile özdeşleşmiş ve Alman Milli Takımı'nın da benimseyip uyguladığı bir sistem. Türkiye'de bu sistemi uygulayan ilk takım Medical Park Antalyaspor oldu. Antalyaspor'da Özdilek'in yardımcılarından antrenör İlker Kıreker gözetiminde uygulanan life kinetik metodunu, fizyoterapistler Eren Mehmet Bozoğlu ve Nurullah Büker TFF ile işbirliğine giderek Türkiye'ye yaymayı hedefliyor.
Sporcunun dikkat, algılama, çabuk düşünme, doğru karar verme yeteneklerini arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir antrenman metodu olan life kinetik çeşitli materyaller kullanılarak beynin çalışmasına yönelik uyarılar arttırılıyor ve beyin gelişimi sağlanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA