Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Meclis çözmeli

Geçen hafta "F.Bahçe şampiyon olacak, Beşiktaş da üzülmeyecek" demiştiniz. Şimdi ne düşünüyorsunuz?
Aynen dediğimiz gibi oldu. Futbol Federasyonu, F.Bahçe ve Beşiktaş'ı üzmeden işi götürecek. Beşiktaşlılar, deyimimi mazur görsünler, bu zokayı yutmuş görünüyorlar. Derbide hakemin yönetimine itiraz etmelerinin anlamı aslında şampiyonluk iddialarının devamı olabilirdi. Anlaşılan onlar da şampiyonluktan ümidi kesmişler, Trabzonspor'un önünde Şampiyonlar Ligi'ne girmeyi yeterli görüyorlar. "Ortalığı bulandırmayalım. Çarşıya giderken evdeki bulgurdan olmayalım" kafasına gelmişler. O kadar açık ve seçik ki plan. Tayin edilen hakemlere bakın. Mustafa Çulcu ve Ali Aydın. Bu ülkede neye ve kimlere yakınlıkları iyi bilinir. Kimlerin kontrolundalar, girin herhangi bir kahveye söylerler. F.Bahçe ve Beşiktaş'ın kalan maçlarına da bakın kimler tayin edilecek..
F.Bahçe bir gün önce kazanmış. Beşiktaş'a da Galatasaray galibiyeti hediye edilerek Beşiktaş yönetiminin, Sinan Engin'in, Lucescu'nun ağzını gayet güzel kapattılar. Beşiktaşlılar da saf saf ligi 6 puan geride bitireceklerini göremiyor.
Türkiye Futbol Federasyonu bu şartlar altında görevde kalmalı mı?
Futbol Federasyonu'nun çok büyük bir soruşturma geçirmesi gerektiğine inanıyorum. Eskilerin bir lafı var. Şuyu vukuundan beterdir. Yani söylenmesi gerçekten olmasından kötüdür. Federasyon, bu soruşturmayı istemeli. Çünkü aklanmaya ihtiyacı var. Gönül ister ki, bu soruşturma yapılsın, federasyon aklansın, bütün bu kirler kalksın. O zaman geçen sene Beşiktaş, bu sene F.Bahçe, önceki sene G.Saray, gelecek sene de söylendiği gibi G.Saray'ın şampiyonluklarından insanlar emin olsunlar.
Artık kazanılan her puanın, her şampiyonluğun arkasından öyle iğrenç şeyler söyleniyor ki, futbolun keyfi, heyecanı kalmadı. Futbol Federasyonu'nun aklanması lazım. Söylendiği gibi kirlilerse temizlenirler, onlardan kurtuluruz. Değillerse aklanırlar, alınları açık gezerler ve Türkiye'deki futbolu kurtarmış oluruz. Bu artık Beden Terbiyesi'nin veya bakanlığın yollayacağı bir-iki müfettişle olacak iş değil. Meclis araştırması açılmalı. Türkiye'nin en büyük araştırma kurumu meclistir. Başbakanlık Denetleme Kurulu'nun da Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu'nun da ötesindedir. Bu federasyon için söylenmeyen şey yok artık. Onun için meclis konuya el koymalı. Mecliste insanlar bildiklerini güvenle anlatır. Ondan sonra da meclis karar verir.
Bu federasyon geldiği günden başlayarak, Eyüp Sultan'da kesilen koyunlardan başlayarak şaibe altında. Hadi Türkmen'in TV'de açıkladığı ilişkiler, şikeler, rüşvetler. Bunların üstüne müfettişlerle değil, meclis tarafından gidilmeli. Çünkü bütün Türkiye'yi ilgilendiriyor.
Nereye götürüyoruz Türkiye'de futbolu.. Ben gitsinler demiyorum. İş o boyuttan geçti. Türk futbolunun geleceği, Türkiye'de futbol seyircisinin sağlığı, bütünlüğü tehlikede. Bunun ortadan kalkması için başbakan veya spor bakanı meclise başvurup soruşturma açılmasını istemek zorundadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA