Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittinciğim,
Parmağımla iftihar ediyorum kardeşim.. Daha doğrusu parmağımla değil de üzerine sürülen "çıkmaz boya"yla iftihar ediyorum Abuzittinciğim.. Boyayı sürdüreli kaç hafta geçti, maşallah, ilk günkü gibi duruyor.Yalnız bir fark var. O da boyada değil tırnağımda.. Şöyle ki, tırnağım uzadıkça boya lekesi yukarı doğru milim milim hareket ediyor. Mars'da bulunan Spirit uzay robotu gibi.. O da biliyorsun Mars yüzeyinde milim milim ilerleyerek bi takım acayip taşların fotoğraflarını çekip yeryüzüne gönderiyor. Benim parmağımla Spirit'in arasındaki en belli fark, parmağımın ucuyla fotoğraf çekememem.. Ama buna karşılık Sprit'in de çıkmaz boyası yok. Kimbilir Amerikalılar böyle bi boyaya sahip olmayı ne kadar çok isterlerdi. Kabaca bi tahminle diyebilirim ki Sprit'in Mars' da ki görevi bittiği tarihlerde, tırnağımdaki boya da, uzayan tırnağımla birlikte vücudumu terk edecek. Onu özleyeceğimi şimdiden tahmin edebiliyorum. Ne de olsa, asil bi leke görüntüsü vardı.
Yüksek Seçim Kurulu'ndaki yetkili bey, parmaklarımıza sürülen "çıkmaz boya"nın yerli malı olduğunu, Hint boyasına oranla çok daha uzun süre dayanabileceğini, haklı olarak, büyük bi gururla basına açıkladığında pek inanmamıştım.. Hatta "..ihraç edip ülkemize döviz kazandıracağız" dediğinde "hafiften sallıyormuş" gibime geldi. Yanılmışım. Ruanda'ya 2, Abebili'ye de 3 ufak boy şişe, ilk parti, test amacıyla gönderilmiş bile.. Denizli bornozu ve kurbağa bacağından sonra "çıkmaz mürekkep" de önemli ihraç mallarımız arasına neden katılmasın?
Yalnız bu arada DİE'nin yaptığı, son derece bilimsel ve de memleket gerçeklerini çarpıcı biçimde ortaya çıkartan ankette "çıkmaz boya"ya ait tek bir soru bulunmamasını üzüntü ve şaşkınla karşıladığımı belirtmek isterim.
"Yaşam memnuniyeti araştırması" denilen bu ankette insanlarımıza çeşitli sorular sorulurken, büyük gaf yapılarak "parmağınızdaki boyadan memnun musunuz?" diye sorulmamış. Eğer böyle bi soru sorulsaydı vatandaşlarımızın büyük bölümü, bundan gurur duyduklarını, gelecek seçimlerde öteki parmaklarına, hatta mümkünse ayak parmaklarının tırnaklarına da böyle bir işaret konmasından büyük memnuniyet duyacaklarını ifade edebilirlerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA