Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu haber niye yok?..

The Sunday Times dünyanın en güzel spor eklerinden birini verir.. Bir spor yazısı nasıl yazılır, bir spor öyküsü nasıl anlatılır dersidir, her sayfası..
Öyle bir lezzettir ki, beni en ilgilendirmeyen konuları dahi okumaya doyamam..
Uzun yazıdan korkulur bizim ülkede.. Bu yüzden iki satırla geçilir.. Niye korkulsun, eğer iyi yazılıyorsa.. Her hafta bir konuyu hem de iki gazete sayfası işler Sunday Times.. "İki sayfa daha olsa" derim okurken..
Türkiye'deki bütün büyük gazetelerin spor servislerine girin. The Sunday Times'ı bulursunuz.. Okurlar mı?.. Sanmam.. Bakarlar mı?.. Belki..
Neden böyle diyorum..
Nakledeceğim şey, 11 Nisan'daki ekte yayınlandı. Üzerinden iki pazar daha geçti. Baktım bizim medyada "Tık" yok..
Okuyunca diyeceksiniz ki, "Görmüşlerdir de, görmezden gelmişlerdir.."
Vallahi olabilir..

***
The Sunday Times Spor her hafta dünya sporunda "En 10" seçer.. Bizim Hürriyet'in Cuma ekinde var ya hani.. Onun sportifi..
11 Ekim'de konu, "Spor Dünyasının En 10 Aşağılaması" idi..
Sayfanın tepesinde Muhammed Ali'nin ringde parmağı ile rakibini işaret ederek bağırdığı ünlü fotoğraf.. Bir numarada o var çünkü..
Gazete Ali'nin Sonny Liston'dan başlayıp her rakibine devam eden ünlü aşağılamalarını sıralamış..
Dünyanın En 10 Spor Aşağılamasının üçüncü sırasında bir tanıdık isim var..
Graeme Souness!..
Olay da tanıdık.. "Bir adam benzinden başka bir şeyle bu kadar büyük yangın çıkaramazdı" diyor gazete.. "Hem de bomba gibi patlamaya hazır Türk futbolunda.."
Sonra anlatıyor.. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki müthiş rekabeti, iki takım taraftarı arasındaki o ezeli ve ebedi çekişmeyi..
"İskoç, asla kolay ve basit yöntemleri seçen bir adam değildi. Bu defa aklına gelen müthiş bir şey oldu. Galatasaray'ı Fenerbahçe'nin sahası Saracoğlu'nda kupa zaferine ta- şıdıktan sonra, eline dev bir Galatasaray bayrağı aldı ve onu rakip sahanın tam göbeğine dikti.."
Sayfada Souness'in bayrağı diktiği anın fotoğrafı da var..
Hadi İngilizceleri yok.. Resmi de mi görmediler dersiniz?..
Ya olay tersi olaydı da, Ali Sami Yen'e Fener bayrağı dikileydi, o zaman da atlar mıydı haberi, benim sevgili medyam?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA