Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sporun ve Yaşamın Altın Sözleri

"Hepimizin içinde, çok büyük güçler, çok zengin hazineler ve sonsuz fırsatlar vardır. Bunların hepsine birden kumanda ederek harekete geçen dünya tarihini değiştirebilir."

Bir omurga sakatlığı ile doğduğumda doktorlar asla yürüyemeyeceğimi söylemiş, aileme.. Ömür boyu onların yardımı ile yaşayacakmışım. Gösterdim onlara.. 2 yaşında ayağa kalktım. Ortaokulda koltuk değneği kullanmaya başladım.
O sırada tekerlekli sandalyede bir çocuğa rastladım. Bana tekerlekli sandalye ile futbol oynayabileceğimi söyledi. Israr etti.. Zorladı. Sonunda denemeye karar verdim. Müthiş bir maç oldu.. Çarpıştık, devrildik, hırpalandık.. Ama her defasında tekerlekli sandalyemize yeniden tırmanıp devam ettik. Bayıldım. Futboldan sonra, basketbolu, dansı, beyzbolu, raketbolu ve su kayağını keşfettim. Bir tekerlekli sandalye ile yapılacak ne kadar çok şey olduğunu gördüm.
Başkan Clinton Boston Maratonu'nu kazananları her yıl davet ederdi.. Tekerlekli Sandalye yarışını ben kazanmıştım. Davet edildim. Başkan bana "Sen Amerika'nın en güzel kollu kızısın" dedi.. İmzalayıp verdiği resmine de bunları aynen yazdı.. "Amerika'nın en güzel kollu kızına.."
Bazıları, başarılı insanların öyle doğduklarına inanırlar. İşte ben burada diyorum ki, şampiyon atından 10 defa düşen, on defasında da atına yeniden sıçrayan adamdır.
Başarı, teslim olmayanlarındır!..
Jean Driscoll (Boston maratonu tekerlekli sandalye 6 kez birincisi. Paralympic Altın
Madalyalı Atleti)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA