Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kutsal Armağan!..

Böyle şey olmaz.. Böyle bir güzellik gerçekten olmaz.. Görür görmez "İşte bu" dedim.. "İşte bu!.."
Eğer içinde bulunduğumuz kutsal ay Ramazan ve de onu izleyen Şeker Bayramı için birisine bir armağan vermek istiyorsanız, işte bu..
"Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler!.."
İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi'nin Hırka-i Saadet Dairesi'nde bulunan, pek çoğu da yersizlik yüzünden sergilenmeyen Mukaddes Emanetler, olağanüstü güzel bir kitapla gün ışığına çıkmış..
Unutmadan teşekkürler..
Kitabın yapımcısı Kaynak Kitaplığı ve izin veren Kültür Bakanlığı..
Yazarı Hilmi Aydın..
Tablo gibi fotoğrafları çeken Bahadır Taşkın..
O muhteşem baskıyı yapan Güzel Sanatlar'a hem de nasıl alkış..
Hazreti Muhammed'in Zübeyr oğlu Ka'b'a verdiği hırka.. Ukap adı verilen Sancak-ı Şerif.. Daha neler neler.. Mesela Uhud Savaşı'nda kırılan dişinin saklandığı mahfaza.. Kerbela'da şehir düşen Hazreti Hüseyin'in kanlı hırka parçası, Hazreti Osman'ın şehit edilirken okuduğu kanlı Kur'an ve daha niceleri..
Bunların hemen hepsi Yavuz Selim hilafeti Osmanlı'ya getirince, kutsal topraklardan taşınmış. Sadece İslam tarihi değil.. Hz. Musa'nın Kızıldeniz'i ikiye bölen asasından, Hazreti Yusuf'un sarığı, Hazreti İbrahim'in tenceresine neler var, kitapta..
370 büyük boy sayfa.. Kalın ve sert cilt.. III. Murat tarafından yaptırılan Hırka-i Şerif'i muhafaza eden Altın Kutu şeklinde tasarlanmış bir kutu içinde..
Dahası.. İngilizcesi de var, yabancı dostlarınız için..
Harika.. Gerçekten harika bir kitap bu.. İlgileniyorsanız eğer.. 0 216 522 11 88 www.isikyayinleri.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA