Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Oysa daha eski..

Ata Demirer'in Vestel reklamlarındaki çok hoş Ocean's Twelwe parodisi minik bir tartışma yarattı. "Parodi" sözcüğünü bilmeyenler, "Yürütme" bile dediler..
Cengiz Semercioğlu, Ocean's Twelwe'in de bu sahneyi, Sean Connery (Efemmm..) ve Catherine Zeta-Jones'un oynadığı Kurda Tuzak (Entrapment/ 1998) filminden esinlendiğini söylüyor ki..
Yanlış..
Bu sahnede benim sinemada gördüğüm, (Daha da eskisi varsa Atilla Dorsay bilir ancak), 1960'da kullanıldı ilk..
Under Ten Flag.. On Bayrak Altında.. Unutulmaz Van Heflin.. Ölümsüz Charles Laughton.. Dünya çıtırı (O zaman tabii) Mylene Demongeot..
Başta İngilizler, müttefiklere duman attıran bir Alman savaş gemisinin öyküsü.. Hikâyeyi öbür taraftan anlatan belki de ilk Amerikan filmiydi.. Bayılmıştım.. Defalarca izledim. Sahne ordan aklımda..
Bin çeşit hile ile şekil ve bayrak değiştiren gemiyi bulmanın, batırmanın yolu Alman şifreli yazışmalarının çözülmesiyle mümkün. Şifre ise Alman karargâhında bir kasada saklanıyor.. Sadece karargâh değil, bir de bu lazer ağı koruyor kasayı..
Tekrar ediyorum.. Yıl 1960!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA