Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kaldırım mühendisleri gene iş başında..

Bu kentin trafik düzenlemesi için derhal dışardan bir uzman getirelim..
Bizden çıkmaz mı?.. Çıkar.. 10 yıl önce bu sütunları okuyanlar, New York gibi bir metropolün trafiğini bir Türk'ün düzelttiğini, bu başarısı üzerine Los Angeles'a davet edilip orada görev verildiğini yazdığımı hatırlayacaklardır.
Bizde ya işi bilenleri başına getirmiyor, ya da laflarını dinlemiyoruz. Bu yüzden saçma sapan işler yapılıyor. Bir yabancı gelirse, aşığız ya adamlara, belki sayarız.
Şimdi fevkalade saygın bir trafik uzmanı (!) bizim semti allak bullak etti.
Tepecik yolundan Nispetiye Caddesi'ne doğru inip sola döneceklere, Arnavutköy ve Ulus yönlerine gideceklere bir bypass yolu vardı. Sola sapılıyor, daracık bir sokaktan, caddeye inilip sola dönülüyor veya karşıya geçiliyordu. Bu bypass yolunu yasakladılar.. Niye bilmem..
En çok kullandığım yoldu. Günün geçmediğim saati yoktu ve inanılması güç bir sürücü kibarlığı ile ışık olmamasına rağmen burada trafik, karşılıklı yol vermelerle akıyordu. Acil bir sıkıntı yoktu.
Kapanan bu yolun görevi nereye verildi bilir misiniz?.
En geri zekalı trafikçi bile yapmaz..
Zeytinoğlu Caddesi'ne ve Akmerkez'in önüne..
Cadde olmaktan çıkıp iki sıra park etmiş arabalarla otoparka dönmüş ve iki şeride inmiş Zeytinoğlu Caddesi günün her saatinde tıkalı zaten. Akmerkez önü de en kalabalık cadde İstanbul'da.. Şimdi bu iki kilit yola, o yolla hiç ilgisi olmayan arabaları da yollamak ve yüklemek nasıl bir "Çözüm"dür, bir akıllı bana anlatır mı?.
Eskiden bilemedin 3 dakikada gittiğimiz yolu şimdi 15 dakikada aşarsak şükrediyoruz, bu arada yolu orası olanlara da engel oluyoruz.
Yahu efendiler, dostlar, kardeşler..
Tepecik yolu, Nispetiye Caddesi'ne ışıklı bir kavşakla ulaşıyor. Bu kavşakta ne hikmetse sola dönüş yok.. Niye yok, bilen anlatan beri gelsin..
Bu kavşağa sola dönüş vermemek için önce o bypass yolunu icad ettiler. İyi kötü gidiyordu, şimdi de zaten düğüm Zeytinoğlu Caddesi'ni kör düğüm ettiler..
Allah akıl, Allah fikir, Allah izan ihsan etsin..
Bir sola dönüşü kaldırma uğruna en yoğun kavşağa orayla hiç ilgisi olmayan yığınla otomobil yollama zekasını gösterenler, bir akşamüzeri benimle, ZeytinoğluAkmerkez kavşağına gelir ve yarattıkları rezilliği görürler mi?..
Trafik çözümü önüne konan kağıtlarda değil, gidip orayı günlerce izleyerek yapılır..
Bizimkiler çözüm değil, sorun üretme uzmanı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA