Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ankara'da İsmail Acar..

Serpil Gogen / Resim

ANKARA'DA bundan böyle yeni bir sanat galerisi daha var. Mavi Kolleksiyon.. Geçen yılın sonlarında açılmış.. Kişisel kolleksiyonların sergilendiği bir iki etkinlikten sonra, bu sezona çok popüler ve hayli iddialı bir sanatçıyla giriyor, İsmail Acar.. Psikoloji eğitimini yarıda keserek sanata yönelen, Marmara Üniversitesi'nde resim eğitimi alan, Prof. Ergin İnan Atölyesi'ni birincilikle bitiren, yurtiçi ve yurtdışı birçok etkinliğe imza atan bir sanatçı.. Resmi gibi, sanata yaklaşımı da farklı..
"Önce bakarız.. Sonra kendi görmek istediğimizi görür, sonra da yorumlarız" diyor..
Mavi Kolleksiyon'da aynen öyle oldu. Önce baktım.. Gördüklerimi yadırgadım.. "Bir dekoratif boyama sergisi mi?" diye düşündüm.. Sonra desenlere, üst üste zeminlere, birbiri içine geçen kompozisyonlara daldım. Yoğun bir araştırma ve uğraşın ürünü olmalıydı. Osmanlı kültürü baştan sona taranmış, hat, bezeme, çini, ipek desenleri ve motifleri, değişik teknik ve kompozisyonlarla tuvale aktarılmıştı.. Bir renk ve desen cümbüşü halinde.. Çok klasik bir kompozisyon olmasına rağmen, hemen girişteki narlara bayıldım.

***
Sergi, 15 Aralık'a kadar Kaptanpaşa Sokak 29/ A GOP adresinde..
www.ismailacar.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA