Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kabineden ilk izlenimler!..

SONRA, zamanı gelince uzun uzun yazarız.. Yeni hükumet hakkında ilk izlenimlerimi özetlemek isterim..
Önce hoşuma gidenler..
M. Ali Şahin, tüm listede kendime en yakın hissettiğim kişi.. Severim. Onun da beni sevdiğini bilirim. Adalet Bakanlığı'na gelmesi önemli.. Bu ülkede mevcut yasalar, adalete inancı her geçen gün sarsarken, Şahin'in gerekli değişiklikler için kolları sıvayacak adam olduğunu düşünüyorum.
Ertuğrul Günay'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gelmesini "Jest" olarak niteliyorlar. Bu bakanlık, koalisyon hükumetleri başta, hep ona buna jest diye verilir ya.. Ama bu defa ben, çok daha ciddi bir seçim yapıldığına inanmak istiyorum. Bu kültür varlıklarına sahip, doğa harikası Türkiye, turizmi doğru değerlendirerek refah katsayısını katlayabilir. Bunun için yapılacak ilk şey bir Devlet Turizm Politikası oluşturmak. Bu ülkenin turizm politikası yok. Yaz başında günlerce bunu anlattım. Devlet de kös dinledi, bu ülkenin turizmcileri de.. Tüm bu umutsuzluğum içinde, Günay'ın işin başına gelmesi beni yeniden heyecanlandırdı. Ertuğrul Günay'da bu potansiyel var. Bu bakanlık tam da onun gibi birisini bekliyordu sanki..
Spor bakanlığında Murat Başesgioğlu çok olumlu bir isim..
Türk sporunu siyasallaştırma, AKP'lileştirme hedefinden çıkarabilecek, sporu, sporculara teslim edecek ender politikacılardan biri o.. Dilerim yanılmam..
Bir önemli gelişme..
En önemli iki bakanlık değişti.. Dışişleri ve İçişleri..
İkisine de Abdullah Gül'e bu Meclis'te en bağlı, en yakın iki adam getirildi.. Ali Babacan ve Beşir Atalay!.. Gerek ülkenin, gerek AKP'nin yönetiminde Abdullah Gül'le Recep Tayyip Erdoğan arasında söylendiği gibi gizliden gizliye bir büyük mücadele varsa eğer, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından bu atamalar, Gül'ü 20 öne geçiriyor ve asıl gücün onda olduğunu gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA