Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Esas tehlike domuz gribi değil, panik!..

Bu ülkenin medyası ve bu medyanın gazına gelen Sağlık Bakanlığı, tam da turizm sezonu başlarken Türkiye'yi batırmak için elinden geleni yapıyor..
Dünya medyası, Domuz Gribi diye kıyamet koparanlara poposu ile gülerken, biz yangına körükle gidiyoruz..
Yani olacak şey değil..
Dünyada şu ana kadar domuz gribine yakalananların sayısı 100 bine varmadı. Ölenlerin sayısı da 100 (Yazı ile yüz) olmadı. Ortalığı velveleye veren Sağlık Bakanımız, kendi teşkilatına sorar mı, geçen sene Türkiye'de normal gripten ölenlerin sayısı, bu sayıyı kaç kere aşmış?..
Grip, yaşlıları, başka hastalıkları olanları, bağışıklıkları azalmışları öldüren bir hastalık.. Domuz gribi hastalığı yapan virüsün değişime uğramış şekli. Hepsi o..
Zamanında Kuş Gribi çıktığında, dünya tecrübeli değildi.. Bush o zaman Amerika Başkanıydı. 2 milyon ölü tahmin etti. İngiliz Sağlık Bakanlığı daha ılımlıydı. 50 bin ile 700 bin arası ölü beklendiğini açıkladı. Kaç İngiliz öldü, sonunda..
Sıfır.. Bir daha yazalım.. Sıfır!..
Peki yaratılan bu panik havası yüzünden, ecza şirketleri kaç milyar dolarlık, hiçbir işe yaramayan, sonunda kullanılmadan atılan ilaç sattılar?..
Bugün de olan bu.. Dünyanın her yerinde reçetesiz satılan ve gribe "Sözde" iyi geldiği iddia edilen tonla, ama tonla ilaç satılıyor. Ne depolarda mal kaldı, ne eczanelerde.. Fabrikalar durmadan grip tabletleri basıyorlar..
Şampiyonlar Ligi finali için gittiği Roma'dan THY ile dönen meslekdaşım Aybars Hünalp dehşet içinde kalmış.. Daha uçakta yığınla yazılı, sözlü sorgulama.. İnerken, suratları maskeli görevliler tarafından karşılanma.. Aybars'ın yanında oturan İtalyan, iner inmez, dönüş uçağına koşmuş..
Koşar.. Adam vebalı ülkeye geldiğini sanıyor..
Yahu bu ülkenin Sağlık Bakanlığı'nda aklı başında tek doktor yok mu?.. Uyarmaz mı?..
O bezden maske kimseyi virüsten korumaz.. Maske grip olana takılır ki, aksırıp tıksırırken etrafa mikrop saçmasın..
O zaman o dehşet verici manzarayı bu ülkenin giriş kapılarına koymanın ve dünyaya "Aman Türkiye'ye gelmeyin" mesajı vermenin ne manası var?..
"Turist para getirir ama ahlak götürür" inancının gizli uygulaması mı bu, Sayın Sağlık Bakanı?.. Ya da bunca rezilliğe siz ne diyorsunuz Sayın Turizm Bakanı?..
Salgın salgındır. Tabii önlem alacaksın.. Ama yaptığın hayır, ürküttüğün kurbağaya değecek..
Bizim önlem diye aldığımız komikliklerin ülkeye vereceği zarar, Domuz Gribini kat kat katlar.. Farkında olan var mı?.
Sevgili medyam.. Sayın Bakanım?..
Bu ülkede Domuz gribinden ölen var mı?.
Yok.. Ama kıyamet kopuyor..
Peki keneden kaç kişi öldü, sadece bu yıl?..
12!..
12 kişi maazallah domuz gribinden ölseydi, şimdi, 8.8 şiddetinde depremle sarsıyordunuz memleketi. Kene olunca niye "Gık" yok.. Keneden fakir fıkara ölüyor da, domuz gribi uçağa binenleri tehdit ediyor, ondan mı?.
Peki trafik?.. Her yıl bir küçük Anadolu kasabası yok oluyor, yollarımızda.. O niye umurunuzda değil?..
İlle de domuz gribi..
Domuzlar kim bilir ne gülüyorlardır aralarında halimize..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA