Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Amerika'daki G-20 zirvesi Türkiye açısından çok başarılı geçmiş. Ben de o sıralarda yurt dışındaydım, internetten, bizim gazetelerden takip ettiğim kadarıyla, Obama'nın bizim Başbakanımızla eşine çok samimi davrandığını gördüm. Gazetelerimizin e-mail sayfalarında boy boy yanınlanan fotoğraflardan öyle yansıtılıyordu.
İlkin Obama ve Michelle'nin yalnız bizimkileri kapılarda ayakta karşıladığını sandım. İnsan gururlanıyor.. Sonra satır aralarından anlaşıldı ki ABD başkanı ve eşi o gece 3 saat boyunca kapıda dikilip tüm ziyaretçileri aynı şekilde karşılamışlar. Hatta bazılarıyla "şapur şupur" vaziyetleri de olmuş.
Neyse, bu arada dikkatimi çeken Emine hanımın kıyafetiydi. Yalnız yüzü ve el parmaklarının ucu gözüküyordu ve yemeğe katılan öteki devlet başkanlarının hiçbirinin eşi (Müslüman ülkeler dahil) öylesine kapalı giyinmemişti.
Bu kıyafet biçimi ötekilere göre gerçekten bi tuhaf duruyordu. Veya onlarınki bi tuhaftı normali Emine hanımınkiydi. Her neyse bu tartışmayı uzatmaya niyetim yok.
O gece Milano'da eşimle birlikte, her zamanki gibi otelin yolunu şaşırdık. Yağmur da ha başladı ha başlayacak. Karşıdan iki İtalyan hanım geliyor, eşim onlara yaklaşıp otelin yolunu sordu. Kadınlar anlattılar. Bu yol sorma hususunda İtalyanlar da bizlere benziyor, yardımcı olmaktan kaçınmıyorlar. Fransızlar gibi umursamaz havada değiller. Uzatmim, hanımların arasındaki konuşma biraz uzadı, bu arada, "Nerelisiniz ?" diye sordular. Eşim "Türküz" diyince ikisi birden hayret çığlığı attı. "Türk kadınlarını uzun uzun kıyafetli, başları sımsıkı örtülü sanırdık, Araplar gibi!"
Eşim bozuldu "Bütün Türk kadınları öyle giyinmezler. İsteyen örtünür isteyen örtünmez.. Hatta bazı yerlerde örtünmek yasaktır. Mesela ben üniversitede hocayım. Bizlerin örtünmesi yasaktır" dedi.
İtalyan kadınların merakı daha da arttı. Yağmur başlamasaydı bu sohbet daha da uzayabilirdi.
O gece bazı İtalyan haber kanallarında Emine hanım, tek planla vardı. Gerçi haber spikeri, New York Times Muhabirinin yaptığı "Gecenin tek tesettürlü kıyafeti" yorumunu yapmadı ama.. Neyse..
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA