Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Utanç festivali bitti!..

Ağır mı sözcüğüm.. Az bile.. Antalya Altın Portakal on para etmez bir festivaldir. Utançtır, yüz karasıdır. Bir daha yapılmamalıdır..
Bu festivalin on para etmediğini söyleyen de ben değilim.. Sözüm ona bu festivalde yarışan ve adlarına "Sanatçı" denen, kalabalıktır..
Kendilerini bir halt sanan ve bu festivale zerre değer vermediklerini her türlü davranışları ile gösteren bir takım ufak insanlara ödül dağıtmak marifet midir, Festivalin sahibi Antalya Belediye Başkanı Sevgili Mustafa Akaydın Hocam.. Festival Genel Yönetmeni Sevgili Dostum Vecdi Sayar!..
Adam ceket giymeye tenezzül etmemiş. Antalya plajında dolaşır gibi, pantolon dışına sarkan gömlekle sahneye çıkıp "En İyi Film" ödülü alıyor.. Kimden.. Ana muhalefet lideri Deniz Baykal'dan..
Hakarete bakar mısınız?..
Festivale.. Antalya'ya, Baykal'a hakarete bakar mısınız?..
Düşmez ya.. Yolları mesela Cannes'a düşse, hem de nasıl smokinler giyip koşar bunlar.. Yaşadık, şahit olduk.. Ama gavurun yaptığı kutsaldır. Biz yaparsak, köpek muamelesi..
Ve bu utanç adamlarına ödül vermek için festival düzenliyoruz bir de..
Yuh olsun.. Yazıklar olsun..
Yahu Vecdi..
Bir festivalin ödül gecesine, o festivali böyle aşağılayan kılıklarla gelmeye bile engel olamıyorsan, niye yapıyorsun o zaman?..
Bu milletin vergilerini, bir takım kendini beğenmiş sözüm ona entel, dantel züppelere dağıtmaya hakkın var mı?.
O Deniz Baykal.. Antalya milletvekili.. Antalya Belediyesi de CHP'li.. Yani festivalin hamisi, sahibi durumunda..,
"Ben bu kılıksızlara ödül mödül vermem" diye sahneden inmiyor.. O utanma özürlülere muhteşem bir Osmanlı tokadı atmıyor. Onlara bu ülkeye saygı dersi vermiyor.. Gülerek, sırıtarak, artık on paralık kıymeti harbiyesi kalmayan ödülü uzatıyor üstelik..
"Bana, kentime, ülkeme bu kadar değer vermekte haklısınız" der gibi.. Bu Baykal mı lider?..
Bu Baykal mı Antalyalı?.. Bu Baykal mı ülke yönetimine talip..
Dağıtılan ödüllere bakın..
Kazanan filmleri gören, kazanan oyuncuları seyreden var mı?..
Körler sağırlar, birbirlerini ağırlar..
Bu ülkede kıyametler koparmış, seyirci rekorları kırmış filmler yok.. Kimsenin görmediği, bilmediği, festivaller, eleştirmenler için çekilmiş, seyirciden uzak filmler Portakal'a boğulmuş..
Altınmış.. Pöh.. Bakır bile değil.. Teneke bunlar.. Tam da alanlara layık!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA