Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Türkiye AB normlarına göre, insan kaçakcılığının önlenmesi yolunda, yeni kararlar almış. Bunlardan biri denizlerimizin uydularla 24 saat denetlenmesi. Şimdi irili ufaklı ne kadar tekne varsa hepsinin "kafa kağıdı" yeniden düzenleniyor.
Bu arada matrak şeyler de oluyor.. Diyelim ufak bi balıkçı sandalın var kaydını yenileyecen. Karşındaki memur "Bu isimde bi tekneniz artık yok. Başka bi isim kullanmak durumundasınız. Sizin teknenin adını sizden önce müracaat eden Ordulu bi vatandaş almış." diyebilir.
Haydaaa...
Tekneye isim almak öyle kolay iş değildir, bilirim Abuzittincim. Kalkıp teknenin bağlı olduğu il, ilçe, neredeyse oraya gidecen. Yazı yazan birini bulacan, onu sandalın demirli olduğu koya götürecen. Yeni adı üzerine yazılacak.
Sonra önden arkadan yandan, adı okunabilir durumda fotoğrafları çekilecek , tekrar Liman Başkanlığına dönülecek.
Sandalın, Gökova' nın bi koyundaki köyde ağaca bağlı olduğunu düşün.. Bu yağmur çamurda iki, üç günlük işin var demektir. Bi de ordaki memur çekilen foğrafları beğenmezse al sana yeniden eziyet.
İnsan kaçakçılığı daha çok ufak teknelerle yapıldığı için anlaşılıyor ki bunları düzenli kayıt altına alıyorlar. Esasında güzel bişey.
İki gün önce, balıkçı arkadaşların çoğunlukta olduğu bi masada sohbet ediyoruz. "Gerçekten bu kıyılarından Yunan adalarına çok adam kaçırılıyor mu ?" diye sordum. Yakalananlar yazılıyor da, ya yakalanamayanlar ?
Bi trolcü "Valla dedi biz deniz dibinden ceset çıkartmaktan bıktık"
"Yani?"
"Yanisi şu, balık için ağı atıyoruz. Çekerken içinde adam. Üzerinde ceketi pantolu kaldıysa ceplerine şöle bi bakıyoruz, sonra, gerisin geriye, cuppp denize?"
"Ama olur mu Sahil Muhafaza'ya , Jandarmaya filan haber vermiyor musunuz?" "Yav sen üşüttün mü abi. Tutki haber verdin, tekneyi bağlarlar. 'Ne malum bu adamı senin boğup da denize atmadığın' deyip, nezarete alırlar. Bi sorgu bi sual, savcı mavcı.. Bekle ki otopsi sonuçları gelsin.. 'Ulan keşke ben boğulsaydım da bu eziyeti çekmeseydim' dersin yani... Ağa ceset mi takıldı. Bi cep kontrolü, cuppp denize!"
Abuzittincim yeni yıla yeni girmişken daha güzel bi şeyler anlatmak isterdim ama kusura bakma böyle oldu. Nasipse seneye..
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA