Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Geçen haftaki mektubumda, modern tıpla alternatif tıp arasındaki çekişmeden bi iki örnek vermiştim. "Yılda 300 milyar dolar cirosu olan kemoterapi ilaçları karşısına, alternatif tıp 60 dolarlık acı kayısı çekirdeği haplarıyla çıkınca ortalık birbirine giriyor" demiştim.
Peki başka?..
Bizde keten tohumunun yağı üretiliyor ve aktarlar dışında eczanelerde de satılıyor. Keten tohumunun bağışıklık sistemini desteklediği söyleniyor. Prof. Erkan Topuz hocamız günde bi çorba kaşığı keten tohumunu (yağı değil öğütülmüş şekliyle tohumun kendisi) prostat kanserli hastalar için de öneriyor. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bi husus var. Keten tohumu öğütülüp açıkta bırakılırsa veya yağı eğer soğuk şoklamayla üretilip gene soğuk zincirde satışa sunulmazsa kansere de yol açabilecek toksinlere dönüşüyor. Bu çok ama çok önemli. Bizde bakıyorum aktarlarda, öğütülüp günlerce bekletilmiş keten tohumu satılıyor. Veya bırak aktarları eczanelerin güneşe açık vitrinlerinde keten tohumu yağı şişeleri dizili. Bu bence cinayet gibi bi şey.
Çörek otu da öyle. Öğütüldüğünde, havayla temas etmeyecek. Hemen bal ve tahinle karıştırılıp ağzı sıkı kapaklı bi kavanoza konacak ve gün ışığında da bırakılmayacak. Bildiğim kadarıyla bizde çörek otu çok çeşitli amaçlar için kullanılıyor. Alternatif tıpta çörek otunun, soğuk algınlığı enfeksiyonları, bronşit astım, alerji semptomları, kemik iliğinin desteklenmesinde fonksiyonel olduğu görüşü var. Pankreas kanserinin önlenmesi ve tedavisinde etkili olabileceği düşünüldüğünden, Ortodoks tıpta, klinik çalışmalar sürüyor. Abuzittincim, sana epey önce zeolit diye bi ilaçtan bahsetmiştim. Daha doğrusu ilaç değil bu da "gıda takviyesi". Esasında kanserojen bi madde ve yanardağın lavlarında bulunuyor. Alternatif tıpta bu lavları iyice süzüp beyaz bi sıvı elde ediyorlar. İşte bu sıvı son zamanların en gözde detoks maddelerinden.. Vücuttaki ağır metalleri kısa zamanda , diğer hücrelere zarar vermeden atıyor. Atınca da içimizdeki savaşcı hücreler düşman hücrelere karşı daha kuvvetli savaşabiliyorlar. Böyle olunca, kanser dahil bi çok hastalıkla vücut daha iyi mücadele edebiliyor. Mesela bu domuz gribine de karşı bi çok insan zeolit kullanmış. İnternete "zeolit " diye yazıp girersen geniş bilgilere ulaşabilirsin. Tabii burada dikkat etmen gereken ciddi sitelere erişmek. FDA tarafından tek tescil edilmiş marka Waiora.
Alternatif tıpla ilgili bu kadar ukalalık, şimdilik yeter. Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA