Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kadir için mutlu oldum

"Olabilir mi Şirincim öyle şey, bunlar tamamen uydurma" diyen Kadir'e değil, bunları yazan Şirin'e üzüldüm.. Şirin Sever "Kadirizm" üzerine yazdığım gün Kadir İnanır'ı aramış, anlattıklarım hakkında ne düşündüğünü öğrenmek için..
Kadirizm (Kadir değil.. O böyle cevap vermez) "Yalan" demiş.. "Ben Anadolu çocuğuyum, böyle şey yapar mıyım?.." Tabii daha önce "Ben yazıyı okumadım, bana anlattılar" demiş.. Hep öyledir. Birini eleştirin, o yazıyı okumaz. "Okudum" derse o yazarı takip ediyor, yani değer veriyor anlamı çıkar.. "Okumadım" demek, "O kim ki okuyayım" demek olur, Kadirizm sözlüğünde..
Şirin "Peki o zaman neden böyle yazmış Uluç" demiş.. Kadirizm yanıt vermiş gene..
"Okunmak için her halde.."
Hülya da gündeme gelmek için eleştirmişti ya, Kadirizm'i..
İnternette "Gündem" siteleri var. Girin bakın bakalım, 2009'un tamamında ve 2010'un ilk ayında kim kaç kez gündeme gelmiş. Listenin başında kimin adı var, Kadirizm kaçıncı.
En gündemdeki yıldızın çabası gündeme gelmek, en okunan yazarın çabası okunmak..
Kadirizm işte bu..
Ama Kadir'in "Ben Anadolu Çocuğuyum. Öyle şey yapar mıyım" demesi, geçmişteki hatasını anladığını, geliştiğini gösteriyor. Beni yalancılıkla itham etse bile.. Aldırmam. Kadir'in lafıyla ben yalancı olmam. Bu meslekte 53'üncü yılım. Beni tanıyan tanır ve hepsi de asla yalan söylemediğimi, yazmadığımı bilirler..
Kadir'in bu garip tavrını yıllar önce yaşamış ve o zaman yazmıştım.. Hem de Şener Şen'le mukayese ederek. Ayni Ertekin'e gelen, ama her defasında yüzü yola dönük oturan, saklanmayan, el sallayana el sallayan, girene sarılan, isteyene imza, isteyenle sarmaş dolaş poz veren Şen'le mukayese ederek.. "İşte o da yıldız.. Demek oluyor" diyerek..
Kadir tık demedi o zaman. Diyemezdi. Olay sıcaktı. O gün Ertekin'de bu olaya şahit olan en az 10 kişi vardı. Samsunlu kadın da bir yerlerdeydi mutlak.. Kadir üzerine gidemezdi. Gitmedi. Ama bunca yıl sonra, sallamak kolay tabii.. Sallasın.. Yeter ki, insanlara nasıl davranması gerektiğini öğrenmiş olsun. Yıldız da olsa..
Güzel..
Ama Şirin'in yaptığı güzel değil.. "Benim Hıncal Ağbim yalan söylemez" diyememiş Kadir'e.. Bana açıp "Kadir yalan yazdığınızı söylüyor" da demedi. Soruşturmasını tek taraflı yapmış.. Oturup yazısını şöyle bitirmiş..
"Hayda, gel de çık şimdi işin içinden.."
Yani.. "Biri yalancı ama hangisi?.."
Bu sorunun yanıtı, beni bunca yıldır tanıyan, hem de iyi tanıyan Şirin tarafından çok açık, çok net bilinmeliydi ve verilmeliydi.. O yazı "Gel de çık şimdi işin içinden" diye bitmemeliydi!.
Üzüldüm Şirin!.. Kendim için değil.. Senin için üzüldüm!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA