Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tebessüm

Sultan Murat, çoğu zaman yaptığı gibi halk arasında tebdili kıyafet dolaşırken, küçük bir çocuğun sırtındaki kendinden büyük küfe ile hamallık yaptığını görünce, yanına çağırıp ona bir altın lira vermek istemiş!.. Çocuk; "Efendim,ben bu parayı alamam!..Ne annemi, ne de babamı inandıramam!. Bunu çaldığımı sanıp, beni döverler!?.." demiş..
Sultan Murat bunun üzerine "O zaman bu altını sana Padişah'ın verdiğini söylersin.. O zaman inanırlar !.." deyince, çocuk daha fazla itiraz etmiş;
"Aman Sultanım, böyle dersem, elimdeki altına bakarlar ve 'Sultan olsa, sana böyle bir tek altın mı verirdi.' diye iyice şüphelenirler.. Beni bu defa daha fazla döverler padişahım !?.." Sultan Murat, bu çocuğun inanılmaz zekâsından çok etkilenerek, eline bir kese altın verip gönderirken, yardımcılarına da "Bu çocuğa mutlaka sahip çıkın" diye buyurmuş!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA