Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelliden Abuzittine Mektuplar

Abuzittincim,
Geçen gün konusu oldu. "İngiltere Schengen vizesi olsa da giriş izni vermiyor" dediler. Garibime gitti.. AB üyesi bi ülkenin vatandaşıysan, mesela Bulgar, vizesiz girebiliyorsun. Ama pasaportunda Schengen vizesi olan bi Türk, ayrıca İngiltere vizesi almak durumunda. Şunu bi de, kaynağından, İngiltere sefaretinden öğreneyim dedim. Ankara'da Büyükelçiliğin telefonunu aradım. Karşıma çıkan otomatik band İngilizce konuşuyor. Allahtan "one, two" gibi rakamları bildiğimden, (övünmek gibi olmasın" ten"e kadar duraksamadan sayarım) telefonun 2 numaralı tuşuna basacağımı anladım.
Gene banttan Türkçe konuşan bi hanım çıktı. Benim soracağım soru "İngiltere'ye Schengen vizesi geçiyor mu?" O da "Evet" veya "Hayır" diyecek. Ama band habire bi takım e-mail adresleri veriyor. Ve o kadar hızlı söylüyor ki bunları not etmek zor. Hele soran, İngilizce bilmeyen bi vatandaşsa anlaması imkansız. Çünkü karşıdaki, e-mail adreslerini İngiliz üslubuyla söylüyor. Yani Abuzittincim, İngilizler bize karşı vizeyi daha telefonda koymuşlar. İletişim kurmak bile mesele.
Uzatmim bantdaki ses daha geniş bilgi için bi de Istanbul numarası verip "Just the moment" dedi ve sustu. Bu "just the moment" da çok beylik bi laf olduğundan onu da anladım. Ve "İşte karşıma canlı biri çıkacak, ben de sorumu soracam" diye umutlandım. Dıtt dıtt dıtt dıttttttt! oldu ve telefon kapandı. Şimdi inadım tuttu ya...
Diyeceksin ki aç telefonu bizim pasaport dairesine sor. Hayır, ben kendi memleketimde, niye İngiliz sefaretindeki görevliyle telefonla konuşamayayım bilader. Bi şey soracam. Bu telefon niye icad edilmiş? İlla internet mi kullanmam lazım. Ayrıca internet özürlü biriyim. Karşıma doldurulacak formlar, mormlar çıkarsa (ki yüzde yüz çıkacaktır) biliyorum çuvallayacam.
Ankara dan ümidi kesince İstanbul'daki numarayı aradım. Gene banttan uzun uzun laflar... Bi de "Alacağınız bilgileri yazmak için yanınızda kağıt kalem bulundurun... Göçmenlikle ilgili başvuru yapmayın (İngiltere zaten göçmüş ne işim var oralarda) gibi uyarılardan sonra: "Kredi kartınızı veya bankamatik kartınızı hazır bulundurunuz. Bu servis üzerinden bilgi alabilmek için kredi veya bankamatik kartlarınızın numarasını vermelisiniz!" demez mi?
Bilader ben İngiltere de Schengen geçiyor mu, geçmiyor mu sadece onu öğrenecem. Bunun kredi kartıyla, bankamatikle ne ilgisi var kardeşim. Ama banddaki ses devam edince anlıyorsun ki 14 doları yatırmadan karşına canlı biri çıkıp senin sorunu cevaplamayacak!
Bizim Başbakan haklıymış. Ekonomik kriz bizde gerçekten "teğet geçmiş." Baksana adamlar ne hale düşmüşler. Telefonda "yes yeya no " diyecekler 14 dolar para istiyorlar. Vah, vah, vah durumları çok ciddi demek.
Önce İngiltere İmparatorluğu'na bi katkım olsun diye 14 doları vereyim dedim, sonra da, internete girmiyorum diye beni bu kadar yokuşa sürdüklerine kızıp 14 doları vermekten vazgeçtim.
Ve de Abuzittincim "Bunların hepsine birden Libya'ya giriş yasağı koydu" diye Kaddafi'ye bi "Helal olsun sana.." çektim.
Meğer O da tüm Schengen ülkelerine yasak koyup bi tek İngiltere'ye koymamış iyi mi? Oldu mu bu şimdi yani..
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA