Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Olmadı Sevilay!..

Bizim gazetenin genç canavarlarından Sevilay (Yükselir).. "Canavar" bizim kuşağın dilinde, "Gazeteci"nin en çarpıcı vasfıdır. "Elinden haber kurtulmaz, sözünü de kimseden sakınmaz" anlamına.. Sevilay'ın kalemi de akıcı.. Ne yazsa okutur.
Dünkü yazısını okurken üzüldüm ama.. Aslında övmesi gereken bir eylemi yermiş de ondan..
TRT'nin Uzak İhtimal filmini satın alıp oynatmasına karşı çıkmış.
Oysa olay her bakımdan alkışa layık.
Uzak İhtimal fevkalade güzel, yurt içinde ve dışında ödüller almış bir Türk filmi. Ama reyting şansı yok. Yahşi Batı, Recep İvedik falan değil. TRT'nin anayasal görevi de reytingi gözetmeden kültür ve sanata hizmet etmek, Türk sanatına destek olmak, seyirciye özel TV'lerde rastlama şansının olmadığı alternatif yapıtlar sunmak. Reytinge, reklama muhtaç olmasın diye önlem alınmış. Halkın vergileriyle yaşıyor.. TRT, belki de ilk defa reytingi değil, anayasal görevini düşünüyor bu seçimle.. Alkış.
Filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun.. Bugünkü iktidarın en sıkı muhaliflerinden Ahmet Hakan'ın kardeşi. TRT, buna aldırış etmeden filmi satın alıyor. Alkış..
Uzak İhtimal, bir cami müezzini ile, bir kilise görevlisi Hıristiyan kadın arasındaki aşkı anlatıyor. Bölücü değil, birleştirici, bütünleştirici bir film.. İçeriği ile de çok doğru ve de kim ne derse desin, cesur seçim. Alkış..
Sevilay niye kızıyor?.
"Ahmet Hakan güya muhalif ama, kardeşleri ile iktidardan sebepleniyor."
Bir defa TRT, yasal olarak iktidar organı değil. Anayasal tarafsız bir kurum.
İkincisi.. Kardeşleri birbirlerinden sorumlu tutmak ne derece adil?.
Öcal Ağbim ve ben ayni ailede büyüdük. Ayni yıllarda ayni Mülkiye'de okuduk. Ayni gazetede mesleğe başladık. Sonra o Tercüman'a gitti, ben Cumhuriyet'e.. O sağcı, ben solcu..
Yani biz iki kardeş "Ne olur ne olmaz.. Kim gelirse" diye paylaştık mı şimdi?.
Benim işlerimden ağbim, ağbiminkilerden ben nasıl sorumlu oluruz, ya da tutuluruz?.
İnsanları taşıdıkları kandan sorumlu tutmanın sonu ırkçılığa varır ve çok acı sonuçlar doğurur Sevilay.. Bunu en iyi bilecek durumdasın üstelik..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA