Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

V, Ortaköy'e "Geldiler!.."

Ziyaretçiler/ Visitors, yıllar yıllar önce merakla izlediğimiz bir Bilimkurgu dizisiydi. Uzayı bir yerinden dünyamıza, Los Angeles'e gelen ziyaretçiler üzerine..
Amerikalılar yıllar sonu devama karar vermişler.. Dünyaya sunum için de özel geceler kararı almışlar..
Şöyle..
Dizi hangi ülkede başlayacaksa, orada simge bir kent, o kentte simge bir yer seçiliyor. Kentin üzerine kâbus gibi çöken dev uzay gemisi o yerin üstüne gelip yerleşiyor.
Türkiye için İstanbul'u, İstanbul için de Ortaköy'deki o dünya güzeli Balyan Usta camisini seçmişler.
DigiTurk Ortaköy meydanına dev bir video ekranı kurdu, Çarşamba gecesi onda başlayacak ilk bölümü sunmak için. Daha önce de Ertekin'de bir kokteyl..
Dizinin simgesi o ünlü V (Visitors'dan geliyor) tam Ertekin'in karşısına kurulmuş. "V sonunda geldiler" olmuş.. Bu arada bir de hoşluk olmuş. V'nin tam tepesinde Ortaköy Trafik Vakfı Otopark'ının ışıklı yazısı var.. "Hoş geldiniz.."
Buluşmaya bakar mısınız?.
"V sonunda geldiler.."
V'nin tam tepesinde de..
"Hoş geldiniz!.."
Meydana gittik. Giderken o muhteşem camiye üzüntüyle baktım..
Dünya biliyor bu caminin güzelliğini, kıymetini, biz bilmiyoruz. Bu cami, erbabının elinde olsa, etrafındaki tüm süprüntü binalar yıkılır, Balyan'ın o harika mimari ve olağanüstü süslemeleri, ziyaretçilere sunulurdu. Şimdi, sanki mahalle arasında yok olmuş. Görmek için dibine girmeniz gerekiyor, o zaman da bütünü göremiyorsunuz.
Yazık.. Mimariye, sanata, tarihe, kültüre yazık..
Ortaköy meydanını düzenleyen usta bir kent mimarı Erhan İşözen?. Nasıl farkına varmadı planları çizerken?.
Ana kentin başında bir Mimar var bugün. Üstelik "Cami"nin kıymetini de bilen bir inançlı Mimar..
Niye saklıyoruz, bu güzelliği?.. Niye?.. Kimden?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA