Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir Beethoven gecesi..

Evin İlyasoğlu'nun yanaklarını öperken teşekkür için "Aslında ellerini öpmeliyiz" dedim, kulağına..
Müthiş işler yapıyor, Evin, Boğaziçi'nde.. Öğrenciler, 5 lira gibi akıl almaz bilet bedelleri ile (Ki bu paranın tümü burslu öğrencilere gidiyor) dünya harikalarını izleyebiliyorlar..
Çarşamba enfes bir Beethoven gecesi yaşadık.. Önce Naci Özgüç şefliğinde İstanbul Devlet Senfoni müthiş bir Beşinci Senfoni çaldı. Dünyanın en çok çalınan, dinlenen, en popüler senfonisi.. O dört notalık ünlü girişi popta, rockta, film müziklerinde ve TV dizilerinde o kadar çok kullanıldı ki..
Sonra 17 yaşında Tayvan asıllı Amerikalı bir dahi gence, Paris'te matematik masterı kabul edilmiş Kit Armstrong'a eşlik etti orkestra..
Bu defa 3. Piyano Konçertosunu mest olarak dinledik.. Kit gerçek bir harika çocuk.. En fazla 5 yıl sonra, dünyanın en büyük piyanistlerinden biri olacak belli ve biz "Onu dinlemiştik, daha yolun başındayken hem de" diyeceğiz..
Sevgili Haşo.. Ben büyük yaşamaya devam ediyorum.. Her gece sana bir selam sarkıtarak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA