Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sanat Ankara'ya taşındı!..

Serpil Gogen / Ankara

Ankart 2010 bugün başlıyor. Bu yıl 10. yaşını kutlayan Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) tarafından düzenlenen, plastik sanatlar dalında başkentin en kapsamlı etkinliği, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı törenle açılıyor. Etkinliğin amacı, Çağsav Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Kahramankaptan'ın deyimiyle, "Türkiye'de sanatçı, galerici, koleksiyoner, izleyici sacayağını oturtmak".. Bunlardan birinin eksikliği sanata büyük darbe çünkü..
Bir hafta boyunca, 37 galeri, 123 sanatçı ve 1000'in üzerinde eser sanatseverlerle buluşacak. Çağsav Onur Ödülleri de ayni gün, açılış öncesi sahiplerini bulacak.. Bu yıl kişisel ödül heykel sanatına katkıları, yurtiçinde ve yurtdışında Türk heykel sanatını başarıyla temsil etmesi nedeniyle tanınmış heykeltraş Mehmet Aksoy'un.. Kurumsal ödül ise, Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi'nin.. Hem fakülte olarak sanata katkıları, hem de Türkiye'nin önde gelen ressam ve heykeltraşlarının yapıtlarının sergilendiği bir çağdaş sanatlar müzesi kurarak halka açmaları nedeniyle..
Mehmet Aksoy'u yıllar önce Ankara'da, Urart Sanat Galerisi'nde açtığı sergi dolayısıyla tanımış, bir de söyleşi yapmıştım. Müthiş bir projenin hayalini kuruyordu. Esenboğa yolu üzerindeki tepelerden birini, ki tepe doğal haliyle bile andırıyordu, AnaTanrıça figürüne dönüştürerek bir sanat ve kültür merkezi yaratmak.. İçinde sanat galerileri, konser ve konferans salonları barındıran bir devasa heykel!. Maalesef gerçekleşemedi.
Ankart, 12 Mayıs'a dek Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde her gün 11.00-20.00 arası gezilebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA