Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sıtkı Usta Kütahya'sına döndü!..

Kütahya'nın gururu, onuru Sıtkı Usta.. Ömrünü Kütahya'yı dünyaya tanıtmaya adayan büyük Kütahyalı.. Onun mihmandarlığında geçirdiğim Kütahya günlerini unutmama imkân yok..
..Ve de uluslararası deha.. Büyük çini ustası..
Bir süredir hastanedeydi.. Ciddiydi rahatsızlığı.. Her aradığımda sesini şen şakrak duyuyor ama bir türlü "Nasılsın" diye soramıyordum..
Antalya dönüşü harika haberi Serpil'den aldım.. Bana bir mail atmış.. Okurken nasıl mutlu oldum bilemezsiniz.. Ve bu keyfi hemen sizinle paylaşmak istedim.
Yaşa Serpil.. Çok yaşa sen..

***
Sıtkı Usta artık iyi.. Hastane günleri ve hastalık geride kaldı. Zaten hiçbir zaman öne çıkmamıştı ya.. Tedavisi sürerken dahi aklı fikri yeni projelerindeydi. Hatta, hekiminden aldığı hafta sonu izinleriyle Bursa'da 55 parçalık müthiş bir de sergi açtı. Açılışa katıldı.
Şimdi Kütahya'da.. Göl kenarındaki evinde, baharın keyfini çıkarıyor. "Hem de bizim dükkâna yakınım" derken sesi harika..
Dün bir bugün iki.. 200 kilometre yol giderek, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Dinar Belediyesi'nin işbirliği ile hazırlanan 1. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali'nde, "Frig Vadileri" üzerine bir konuşma yapmış. Yetmemiş, 30 yıldır topladığı "Osmanlı döneminden kalma kapı tokmakları" koleksiyonunu sergiliyor. Üzerlerinde alevleriyle, blok mumlara monte edilmiş Türk, Rum, Ermeni evlerinde kullanılan tokmaklar.. Kütahya'daki işyerinde..
Tabii, sohbet toplantılarını ve Kütahya Gündem Gazetesi'ndeki köşesini de ihmal etmiyor. Hastanede yatarken de bırakmamış. Hatta, birinde "İnsan hasta olunca güzel günler yaşar mı? Ben yaşıyorum" diyerek sevgi ve dostluğun güzelliğini anlatmış..
Bu arada "Evliya Çelebi nereli" konusunda Prof. İlber Ortaylı'nın mart ayında Milliyet gazetesinde yayımlanan yazısını destekleyerek Unkapanı'nda doğduğunu vurguluyor ve Kütahya'da yol kenarındaki koca fayansın üzerinde yanlış bilgi verildiğini, o fayansın bir an önce oradan kaldırılması gerektiğini yazıyor. Bugüne dek bu önemli bilgiyi duyuramamış olmanın üzüntüsünü vurguluyor..
Geçtiğimiz günlerde, UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülünü alan Sıtkı Usta'nın yakında bir de Suriye seyahati var. Davet edilmiş.. Hem geçmiş olsun, hem de yolu açık olsun!
Bu arada, Yasemin'in hastaneye götürdüğü tüm Zagor çizgi roman kitaplarını da okumuş. İyi mi?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA